Mestarien liiga: Chelsea - Sevilla

Mestarien liiga: Chelsea – Sevilla | Kotijoukkueen puolustus kysymysmerkki

Odotettu Mestarien liigan jatkuu jälleen. Tiistai-illan herkkuna nähdään Chelsean ja Sevillan välinen kohtaaminen.

Chelsea lähtee Mestarien liigan avauskierrokselle mielenkiintoisista asemista. Joukkue jäi viikonloppuna Southamptonia vastaan selkeästä hallinnasta ja johtoasemasta huolimatta turhauttavaan 3-3-tasapeliin. Puolustus ja maalivahti Kepan virhealttius on Chelsean suurin murheenkryyni. Hyviä uutisia joukkueelle on tuoreiden vahvistusten Kai Havertzin ja Timo Wernerin tehojen löytyminen, Werner takoi Southamptonia vastaan kaksi maalia ja syötti Havertzin iskemän kolmannen osuman.

Chelsea on tällä kaudella ollut puolustussuuntaan todella heikko, ja menettänyt Valioliigassa useita pisteitä heikkoon puolustamiseen. Hyökkäys on paras puolustus, sanotaan, mutta Chelsean tapauksessa edes hyvät tehot hyökkäyspäässä eivät ole riittäneet läheskään aina täyteen pistepottiin. Mestarien liigassa vastustajat kovenevat ja tämän vuoksi tiivis kenttätasapaino olisi paikallaan. Ottelun alla kannattaa tarkastaa pelaava maalivahti, Kepa ei ole juuri nyt Frank Lampardin suosiossa.

Sevillan kausi on alkanut vaihtelevasti La Ligassa. Neljän kierroksen jälkeen saldo on 2-1-1 ja maaliero 5-2. Sevilla on jo pitkään kuulunut La Ligan kärkikuusikkoon ja taistelee samoista sijoista myös kuluvalla kaudella. Lokakuun alussa joukkue pelasi FC Barcelonan kanssa 1-1-vierastasapelin, mikä on hyvä suoritus miltä tahansa joukkueelta.

Sevilla on ollut pitelemätön Eurooppa-liigassa ja voittanut kyseisen turnauksen jo useaan otteeseen. Mestarien liigassa tie on noussut liian usein pystyyn ennen huipennusta, eikä tälläkään kaudella turnausvoitto ole realismia. Joukkueella on kuitenkin hyvät mahdollisuudet edetä alkulohkosta jatkoon, sillä Chelsean lisäksi lohkossa pelaavat Rennes ja FC Krasnodar.

Chelsea lähtee hienoisena suosikkina otteluun, mutta jatkuvat sulamiset johtoasemasta tai puolustuksen nukahtamiset vaikeuttavat ottelun ennakointia. Hyökkäyspään osalta Chelsea on vaarallinen ja tehokas, mutta tasapaino pitäisi olla parempi. Väläyksiä paremmasta puolustuksesta syksyn aikana on nähty, mm. suvereenissa 4-0- kotivoitossa Crystal Palacea vastaan. Kotivoitto pienellä panoksella on pelattavissa, mutta maalimäärä voi jälleen kohota korkeisiin lukemiin.

Pelivalinnat | Panostus

Chelsea | 1/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,14

Yli 2.5 maalia | 2,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,77

Jaa