Mestarien liiga: RB Leipzig - PSG

Mestarien liiga: RB Leipzig – PSG | Toisen unelma murenee

Mestarien liigassa ratkaistaan tiistaina ja keskiviikkona turnauksen finalistit. RB Leipzig kohtaa PSG:n tiistaina klo 22.00 alkaen.

RB Leipzig tiputti puolivälierissä pommin voittamalla Atletico Madridin 2-1. Voitolla joukkue todisti ettei se ole yhden kortin varassa, Timo Wernerin menetys Englantiin ei ainakaan vielä näkynyt kentällä. RB Leipzig pelaa erittäin modernia ja dynaamista jalkapalloa, jonka uhriksi myös Atletico jäi puolivälierässä.

Timo Wernerin lähdön jäljiltä RB Leipzigissa vastuu maalinteon suhteen jakautuu tasaisemmin. Marcel Sabitzer ja Emil Forsberg ovat yhdessä Wernerin kanssa maalanneet Mestarien liigassa neljästi. Joukkueen kokoonpanoa testataat tosissaan PSG:tä vastaan, mutta toisaalta RB Leipzigin pelitapa on pysynyt kasassa koko raskaan sarjakauden sekä myös Mestarien liigassa alkusarjasta pudotuspeleihin. Joukkueen uhreiksi ovat jo jääneet Tottenham ja Atletico Madrid.

PSG eteni välieriin todella värikkäiden vaiheiden jälkeen. Joukkue oli Atalantaa vastaan tappiolla, mutta nousi varsinaisen peliajan lopussa tasoihin ja lopulta lisäajalla voittoon. Kylian Mbappen kuntoutuminen ja toisella puoliajalla kentälle vaihto piristi PSG:n peliä huomattavasti, Mbappe on eriitäin nopea ja alati vaarallinen pelaaja. Materiaaliltaan PSG on Euroopan eliittiä, mutta paineet kasvavat koko ajan ja joukkue ei ole ollut parhaimmillaan isojen paineiden alla.

PSG:n hyökkäys hakee vertaistaan, sillä Neymar, Mbappe ja Mauro Icardi pelkästään ovat tehneet 13 osumaa joukkueelleen Mestarien liigassa tällä kaudella. 11 ottelua putkeen voittanut PSG on myös hieman ongelmissa loukkaantumisten kanssa, sillä joukkueen ykkösvahti Keylor Navas vaihdettiin pois kentältä Atalanta-ottelussa. Navasin pelikunto on vielä arvoitus, mutta keskikentän Marco Verratti on varmuudella sivussa ottelusta.

RB Leipzig on osoittanut olevansa yllätysvalmis nippu, ja se pääsee paineettomana iskemään suunnattomien paineiden alla pelaavaa PSG:tä vastaan. Jos Leipzig pystyy jatkamaan itselleen ominaista pelitapaa myös välierissä, on käsillä jälleen vauhdikas ja maalirikas kamppailu. PSG on ottelussa suosikki, ja mikäli kärkipelaajat onnistuvat pelaamaan omalla tasollaan, pääsee joukkue kauan odotettuun finaaliin Mestarien liigan voitosta.

Pelivalinnat | Panostus

Yli 3.5 maalia | 1/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,50

PSG | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,80
Jaa