Mestarien liiga: Real Madrid - Galatasaray

Mestarien liiga: Real Madrid – Galatasaray | Murskajaiset Santiago Bernabéulla

Pisteitä hanakasti tarvitseva Galatasaray vierailee tänään Santiago Bernabéulla, jossa ottelua isännöi Real Madrid. Viimeksi espanjalaisia vastaan Galatasaray sai pidettyä ottelun vähämaalisena, mutta vierasnurmella tehtävä on vaikeampi.

Isännät eivät ole vakuuttaneet pääsarjassaan – europelit nousujohteessa

Zinedine Zidanen luotsaama Real Madrid on La Ligan kärjessä tasapisteissä Barcelonan kanssa, mutta otteet kentällä eivät ole häikäisseet. Realin taso on pudonnut takavuosista ja joukkue kaipaisi uusia ärsykkeitä. Kesän ykköshankinta Eden Hazard oli kaivattu piristysruiske paperilla, mutta alkukausi meni pilalle loukkaantumisen takia. Viime viikkoina belgialainen on alkanut päästä vireeseen, ja tehoja on lupa odottaa jatkossa enemmän. Hazard on ylivoimaisesti joukkueen paras harhauttelija ja tilanteiden rakentelija kuljetusten kautta.

Mestarien liigassa Real hävisi avauskierroksella PSG:n vieraana 0–2 ja jäi sen jälkeen 2–2-kotitasapeliin Club Bruggen kanssa. Viime kierroksella tuli kaivattu ja erittäin tärkeä avausvoitto, kun Galatasaray kaatui vieraissa viihdyttävässä pelissä 1–0. Jatkopaikka lohkossa on tukevasti Los Blancosin omissa käsissä, mutta keskiviikon kotipelistä tarvitaan ehdottomasti täydet pisteet. Motivaatio-ongelmia ei pitäisi olla.

Vieraiden pelinopeus hukassa

Vierailija Galatasaray on paperilla varsin nimekäs nippu, mutta kentällä joukkuepeli ei vakuuta. Turkkilaiset pystyvät houkuttelemaan Istanbuliin tasokkaita pelimiehiä paksun palkkapussin voimin, mutta valmentaja Fatih Terim ei ole onnistunut luomaan heille toimivaa pelitapaa.

Pallollisena Galatasaray pyörittää peliä ihan näppärästi keskikentällä Jean Michael Serin ja Steven Nzonzin johdolla, mutta hyökkäyskolmanneksella homma puuroutuu. Kärjestä oikeastaan vain Ryan Babelin juoksuvoima ja -nopeus riittää tälle tasolle. Hyökkäyksistä liian moni päätyy epätoivoiseen kaukolaukaukseen boksin ulkopuolelta.

Puolustussuuntaan Galatasaraylla on ollut tällä kaudella ongelmia vastaiskujen kanssa. Isokokoinen Nzonzi on suuressa roolissa keskikentän pohjalla, mutta hän ei ole jalalla niitä nopeimpia kavereita. Laitapakit Yuto Nagatomo ja brassi Mariano ovat jo pitkälti yli 30-vuotiaita ja uransa ehtoopuolella. Jos jotain fyysistä ominaisuutta Galatasaray kaipaisi, olisi se ehdottomasti vikkeliä jalkoja.

Vieraiden taistelu-ilme ei riitä

Lohkon tilanne on Galatasarayn kannalta tukala. Jos pudotuspelipaikasta haaveillaan, pitää Bernabéulta ottaa pisteitä. Kaksi viikkoa sitten Galata sai luotua Realia vastaan paikkoja kuparisen rikkomiseen, mutta viimeistely ontui. Toisaalta omissakin riitti kiirettä, ja selviäminen vain yhdellä takaiskumaalilla oli hyvää tuuria. Vieraat lähtevät peliin luonnollisesti suurina altavastaajina ja pyrkivät puolustamaan tiiviisti, mutta tappiolle joutuessaan Terimin on pakko avata pakkaansa. Silloin omissa voi kolista tosin reippaammin.

Vierailta puuttuu veteraanihyökkääjä Radamel Falcao, mutta hänen poissaolonsa ei ole suuri miinus. Realilta sivussa ovat puolestaan siirtohuhujen kohteena oleva Gareth Bale sekä pienessä roolissa alkukaudesta ollut James Rodríguez.

Vaikka Real ei ole säkenöinyt alkukaudesta Zidanen alaisuudessa, on isäntien perustaso edelleen valtavasti Galatasarayta edellä. Vieraat ovat selvästi heikompi joukkue kentällä kuin mitä pelaajien markkina-arvot paperilla voisivat indikoida. Lisäksi Galata on perinteisesti keskimääräistä kotiriippuvaisempi ryhmä.

Valitaan pelikupongille Real Madridin voitto aasialaisella tasoituksella -2. Veto osuu siis Realin vähintään kolmen maalin voitolla, ja panos palautuu kahden maalin voitolla. Veto hävitään, jos Galatasaray häviää maalilla tai ottaa pisteitä.

Pelivalinta | Panostus

Real Madrid -2,0 | 3/5 yksikköä

PINNACLE TARJOAA KERTOIMEN 1,96
Jaa