Ranskan liiga-cup: PSG - Lyon

Ranskan liiga-cup: PSG – Lyon | PSG hamuaa jälleen uutta pokaalia

Ranskassa pelataan perjantai-iltana liiga-cupin finaalia. PSG pyrkii voittamaan jälleen uuden pokaalin, nyt vastassa on Lyon. Ottelu alkaa klo 22.10.

PSG on voittanut kuluvalla kaudella jo Ligue 1-sarjan sekä Ranskan cupin, mutta joukkue voi edelleen kasvattaa saalistaan voittamalla myös Ranskan liiga-cupin sekä Mestarien liigan elokuussa. PSG on voittanut kahdeksan ottelua peräkkäin, viimeisin voitto on edellinen cup-finaali Saint-Etienneä vastaan lukemin 1-0. PSG on Ranskassa yksinvaltiaan asemassa, mikään joukkue ei yllä lähellekään sen tasoa.

PSG saa pidettyä yllä pelituntumaa tulevaa Mestarien liigan huipennusta varten cup-finaaleilla. Edellisessä finaalissa tuli myös ikäviä uutisia, kun Kylian Mbappen nilkka koki kovia ja pelaaja joutui jättämään ottelun kesken. Mbappe ei varmuudella pelaa perjantain ottelussa, mutta elokuun osalta kaikki on vielä auki. Mauro Icardi on ollut joukkueelleen tehokas pelaaja kyseisessä cupissa kolmella osumallaan, mutta PSG:llä on heittää kentälle kovia pelimiehiä jokaiselle pelipaikalle.

Lyon jäi seitsemänneksi kesken jääneellä sarjakaudella, joka on on kohtalainen suoritus joukkueelta. Lyon on jäänyt viime vuosina pahasta PSG:n varjoon, eikä ole lähiaikoina pääsemässä sieltä pois. Cupin finaaliin pääsy on joukkueelta hieno suoritus, mutta vastus taitaa tällä kertaa olla liian kova. Lyon on pelannut heinäkuussa viisi harjoitusottelua, joista se on voittanut neljä. Otteluissa on näkynyt tuttu perisynti, maaleja joukkue osaa tehdä, mutta myös omassa päässä verkko soi tiuhaan.

Moussa Dembele ja Jean Lucas ovat iskeneet cupissa joukkueelleen kaksi osumaa mieheen, ja vastuu maalinteon suhteen on jakautunut useamman pelaajan kesken. Lyonissa ei enää ole yhtä suurta tähteä, kuten Alexandre Lacazetten aikaan, mikä ei ole pelkästään positiivinen asia. Myös Lyon on mukana Mestarien liigan jatkopeleissä elokuussa, joten keskittyminen on varmasti osaltaan jo lähestyvässä ottelussa Juventusta vastaan.

PSG on jälleen kerran massiivinen suosikki cupin finaaliin lähdettäessä. Joukkue saattaa hieman kierrättää pelaajiaan, mutta taso ei tästä kuitenkaan hirveästi tipahda. Neljästä viime kohtaamisesta PSG on voittanut kolmesti, Lyon vaan kerran. Edellinen kohtaaminen maaliskuun alussa päättyi PSG:n 5-1-vierasvoittoon. PSG vie ottelua omalla hallinnallaan ja on varmasti lähempänä voittoa, Lyonin epävarmempi puolustus antaa PSG:lle avaimet voittoon.

Pelivalinnat | Panostus

PSG -1 | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,12

PSG yli 2.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,13
Jaa