UEFA Nations League: Belgia - Tanska

UEFA Nations League: Belgia – Tanska | Belgia matkalla lohkovoittoon

Keskiviikkona pelataan loppuun UEFA Nations Leaguen lohkopelit. A-liigassa jännitetään vielä parissa lohkossa lohkovoittajan kohtaloa, kuten myös lohko 2:n otteluparissa Belgian ja Tanskan välillä. Ottelu alkaa klo 21.45.

Belgialle ei näytä löytyvän pysäyttäjää arvokisojen ulkopuolella. Joukkue on voittanut kolme ottelua peräkkäin ja on pelannut upeat 24 kotiottelua peräkkäin ilman tappiota. Viime kierroksella Belgia kohtasi Englannin ja voitti ottelun lukemin 2-0. Nations Leaguessa joukkue on voittanut neljä ottelua ja hävinnyt yhden, tappio tuli Englannille vieraspelissä lokakuussa. Belgian suurin vahvuus löytyy pelinrakentelusta ja hyökkäysvoimasta, joukkue on mättänyt viiteen otteluun 12 maalia.

Belgian kokoonpanosta löytyy kovia pelimiehiä jokaiselle pelipaikalle, ja mikä parasta, pelaajat saavat runsaasti vastuuta myös seurajoukkueissaan. Romelu Lukaku on iskenyt kolme osumaa Nations Leaguessa yhdessä Dries Mertensin kanssa. Lisäksi Michy Batshuayi on onnistunut jo kahdesti ja Youri Tielemans kerran maalinteossa. Belgialla on piste-etu lohkovoitosta kamppailtaessa, ja joukkue pystyy iskemään useammankin osuman kotikentällään.

Tanska on pystynyt yllättämään monet ja on ennen viimeistä kierrosta lohkon toisella sijalla, ainoastaan kaksi pistettä Belgian takana. Tanska on pelannut kuusi ottelua peräkkäin ilman tappioita, putken aikana se on kaatanut mm. Islannin kahdesti, Englannin kertaalleen ja Ruotsin. Tanska pelaa paljon maltillisemmin kuin esimerkiksi Belgia, joukkue puolustaa syvältä ja koko miehistöllään, eikä turhia riskejä oteta.

Tanska on päästänyt viidessä ottelussaan ainoastaan kolme maalia, joten joukkueen vahvuus on nimenomaan puolustuspäässä. Kasper Schmeichel on takuuvarma ykkösmaalivahti joukkueessa, joka parhaimmillaan pystyy pelastamaan otteluita joukkueelleen. Christian Eriksen on itseoikeutettu keskikentän kapellimestari, joka pyörittää peliä, mutta on iskenyt jo neljä osumaa joukkueelleen (3 rangaistuspotkuista). Huippujoukkueet osaavat pelata Eriksenin roolin pienemmäksi, jolloin Tanskan pelinrakentelu on hitaampaa ja maalipaikoille pääsy vaikeaa.

Belgia on aiheuttanut Tanskalle lohkovaiheen ainoan tappion, kun avauskierroksella Belgia oli vieraissa vahvempi 2-0. Historiaa joukkueilla ei liiemmin ole, sillä tätä edelliset kohtaamiset menevät 25 vuoden päähän. Belgia on kotona vahva ennakkosuosikki, sillä sen hyökkäyspeli on dynaamista, nopeaa ja joukkueella on luontaisia maalintekijöitä paljon. Belgian voitto kelpaa vetoihin mukaan, ja Belgia nähdään Nations Leaguen loppuhuipennuksessa.

Pelivalinnat | Panostus

Belgia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,78

Belgia yli 1.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,92

 

Jaa