Valioliiga: Aston Villa - Brighton

Valioliiga: Aston Villa – Brighton | Tasainen ottelu keskikastissa

Viime kaudesta kehittynyt Brighton hakee pisteitä Villan vieraina

Brighton on ottanut kehitysaskelia viime kaudesta, jolloin joukkue oli ammattivedonlyöjä sekä pokerinpelaaja Tony Bloomin omistuksessa. Kehityskäyrä polki paikallaan Chris Hughtonin alaisuudessa ja Brighton oli tuolloin lähellä pudota Valioliigasta. Johtoporras päätti kesällä vaihtaa valmentajaa, ja tehtävän otti vastaan Swanseassa työskennellyt Graham Potter. Englantilaisvalmentajan tehtävänä oli tulostason parantamisen lisäksi pallollisen pelin kehittäminen, ja toistaiseksi työ on alkanut onnistuneesti. Huhgtonin aikaan Brighton oli yksi sarjan vähämaalisimmista joukkueista ja pelasi todella reaktiivista jalkapalloa, vaikka rosteriin oli hankittu pallollisesti osaavia pelaajia.

Brightonin pallonhallintaprosentti on noussut viime kauden 44 prosentista yli 53:een, ja lyhyiden syöttöjen määrä 306:sta 455:een per peli. Kohentuneita tilastoja ei voi selittää edes helpolla otteluohjelmalla, sillä Lokit on kohdannut jo Manchester Cityn ja Chelsean vieraissa sekä viime kierroksella Tottenhamin kotonaan. Peliesitys 3-0-voitossa Spursista oli erinomainen.

Potter on tehnyt muutoksia rytmitykseen ja pelitapaan. Joukkue on pelannut tällä kaudella pääasiassa kolmen topparin alakerralla, ja kokoonpanoon on ajettu sisään tuoretta verta nuorten Aaron Connollyn, Steven Alzaten ja kesähankinta Neal Maupayn muodossa. Hyökkääjät Connolly ja Maupay ovat pelanneet erinomaisesti tekemällä jo yhteensä viisi maalia.

Aston Villalla onnekas alkukausi

Nousija Aston Villa on sarjataulukossa 15:nä, pisteen Brightonia perässä positiivisella maalierolla. Kiitos siitä kuuluu viime kierroksen 5-1-murskavoitolle Norwichista. Tuossa ottelussa Villalta onnistui lähes kaikki, yhtä hukattua rangaistuspotkua lukuun ottamatta. Loukkaantumisista kärsivä Norwich taas puolestaan tuhlasi omat hyvät tilanteensa.

Isossa kuvassa Aston Villan alkukausi on sujunut kuitenkin pelillisesti odotusten mukaisesti. Joukkueen maaliodotusarvo on noin kolme maalia pakkasella, ja mikäli suoritustaso pysyy samanlaisena, tulee sijoitus olemaan putoamisviivan tuntumassa kauden päätteeksi. Alkukauden tilastoja tutkiessa on syytä huomioida, että Dean Smithin suojattien otteluohjelma on toistaiseksi ollut keskimääräistä helpompi.

Lähtökohdat

Brighton on pelannut positiivisen alkukauden, vaikka joukoista ovat puuttuneet luottotoppari Shane Duffy sekä laiturit Solly March, Leandro Trossard, ja keskikentän pelaaja Davy Pröpper. Tähän otteluun vieraat saanevat takaisin ainakin Duffyn, Marchin sekä Pröpperin.

Aston Villa lähtee otteluun kotietunsa turvin marginaalisena suosikkina, ja voitto Lokeista nostaisi Villan vierailijoidensa edelle sarjataulukossa. Turvallisempi vetomuoto löytyy kuitenkin joukkueiden maalinteosta, ja pelikupongille rastitetaan molempien joukkueiden onnistuminen maalinteossa.

Pelivalinta | Panostus

Molemmat joukkueet tekevät maalin | 4/5 yksikköä

WILLIAM HILL TARJOAA KERTOIMEN 1,67
Jaa