Valioliiga: Bournemouth - Chelsea

Valioliiga: Bournemouth – Chelsea | Siniset niukka suosikki myös vieraissa

Valioliigassa pelataan usea mielenkiintoinen kamppailu lauantaina. Bournemouth haastaa kotonaan Chelsean.

Bournemouthin kausi on ollut sanalla sanoen vaikea. Joukkue on ainoastaan kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella ja näin ollen täysin mukana raastavassa kamppailussa omasta sarjapaikastaan. Vire joukkueella on jo pidemmän aikaan ollut heikko, kuudesta viime ottelusta joukkue on voittanut vain kaksi. Aikaisempina kausina joukkue on iskenyt mukavasti osumia mutta tällä kaudella on silläkin rintamalla ollut vaikeampaa. Harry Wilson ja Callum Wilson ovat joukkueensa parhaat maalintekijät seitsemällä osumallaan.

Eddie Howe muokkaa innokkaasti Bournemouthin ryhmitystä vastustajan mukaan. Ajatus on jalo, mutta samalla joukkuee yhteispeli kärsii, kun muoto ja taktiikka ovat erilaiset ottelusta toiseen. Loukkaantumiset ovat osittain sanelleet kyseisen tyylin ylläpitämistä, mutta hiljalleen joukkueen loukkaantumishuolet ovat helpottamassa.

Chelsea kärsi murskaavan 0-3 – tappion Bayern Münchenille Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä ottelussa. Tuloksen myötä joukkueen ainoaksi mahdollisuudeksi näyttäisi jäävän sijoittuminen neljän joukkoon Valioliigassa ja sitä kautta eteneminen Eurooppaan. Näin ollen pelattavaa riittää koko loppukaudeksi, Chelsean takana vaanivat mm. Manchester United kolmen pisteen ja Tottenham neljän pisteen päässä.

Myös Chelsea on ailahdellut otteluissaan viime aikoina, kuuden pelin otannalla saldo on 2-2-2. Tammy Abrahamin loukkaantumishuolet ovat syöneet tehoja kärjessä, mutta Olivier Giroud on vastuuta saadessaan löytänyt tehoja pelaamiseensa. Abraham on loukkaantuneiden listalla edelleen, mutta saattaa pelata jo lauantaina. Kärjen poissaollessa vastuunkantajia hyökkäyspäässä pitää löytyä muista pelaajista nähtyä enemmän. Joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja Christian Pulisic (5 maalia) on varmasti poissa ottelusta loukkaantumisen vuoksi.

Molemmat joukkueet kaipaavat pisteitä kipeästi eri syistä. Bournemouth pyrkii kasvattamaan eroa putoamisviivaan ja Chelsea varmistamaan paikkaansa neljän parhaan joukkueen joukossa. Joukkueiden kuusi edellistä kohtaamista ovat menneet voittojen suhteen tasan 3-3. Chelsea on laadukkaampi nippu, ja pystyy nuorella, dynaamisella joukkueellaan horjuttamaan Bournemouthin  puolustusta, joka on päästänyt reilusti maaleja kauden aikana. Myöskään Chelsean puolustus ei ole häikäissyt kauden aikana, joukkue pelaa edelleen itsensä liian haavoittuvaan asemaan nopeilla hyökkäyksillä. Chelsea vienee ottelun nimiinsä, mutta Bournemouth pystyy kotikentällään haastamaan tiukasti.

Pelivalinnat | Panostus

Chelsea & ottelussa yli 1.5 maalia | 1,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,10
Jaa