Valioliiga: Brighton - Chelsea

Valioliiga: Brighton – Chelsea | Vierasjoukkue viihdyttää läpi kauden

Maanantaina Valioliigassa kohtaavat Brighton ja huimasti vahvistunut Chelsea. Ottelu alkaa klo 22.00.

Brighton selvisi vaikeasta viime kaudesta ja putoamistaistelusta lopulta kunnialla ja säilytti sarjapaikkansa napaten Valioliigasta sijan 15. Graham Potterin pelitavalliset muutokset pitäisi olla nyt iskostettu pelaajien mieliin, paikka kymmenen joukkoon on mahdollinen uudella kaudella. Adam Lallanan hankinta vahvistaa joukkueen keskikenttää ja Neal Maupay on uskottava ykköskärki joukkueella.

Viime kausina Brighton on totuttu tuntemaan tiukoista ja vähämaalisista otteluista, joukkue puolustaa viimeiseen asti, mutta tasaisten otteluiden tulisi jatkossa kääntyä enemmän voitoiksi. Joukkue pelasi Chelseaa vastaan harjoitusottelun elokuun lopulla, ottelu päättyi lukemiin 1-1. Mikäli maalinteko petraantuu viime kaudesta, löytää Brighton itsensä sarjataulukosta ylempää.

Chelsean viime kausi päättyi neljänteen sijaan ja paikkaan Mestarien liigassa. Joukkue on vahvistunut uuden kauden alla etenkin hyökkäyspäässä ja Frank Lampardin projekti etenee myötätuulessa. Timo Wernerin ja Kai Havertzin hankinnat tuovat huimasti laatua ja vaihtoehtoja Chelsean hyökkäyspeliin. Joukkueen hyökkäys on yksi tulevan kauden vaarallisimmista ja viihdyttävimmistä.

Puolustus oli Chelsean suurin ongelma viime kaudella, joukkue puolusti huonosti erikoistilanteissa ja päästi mm. 10 maalia kulmapotkuista. Maalilla Kepa on ollut kritiikin kohteena ja harmonia ei ole täydellinen puolustuspäässä. Mikäli puolustuspeli kehittyy, voi Chelsea jälleen pelata itsensä neljän joukkoon. Oletettavaa on että Chelsean otteluissa maaliverkot pöllyävät kentän molemmissa päissä.

Chelsea on avausottelussaan suosikki Brightonia vastaan. Chelsean joukkue on kuorrutettu loistavilla hyökkäyspään pelaajilla. Tarjontaa on jopa liikaakin, kun oma poika Tammy Abraham sekä kokenut Olivier Giroud joutuvat taistelemaan paikasta avaukseen. Brighton parantaa viime kaudesta, mutta top 6-seuroja vastaan pisteitä ei ole hirveästi odotettavissa. Timo Wernerille olisi tärkeää aloittaa tehokkaasti uudessa seurassa ja sarjassa.

Pelivalinnat | Panostus

Chelsea & yli 1.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,97

Ottelussa 2-3 maalia | 2,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,96
Jaa