Valioliiga: Burnley - West Ham

Valioliiga: Burnley – West Ham | Isäntien erikoistilannepelaaminen ratkaisevana tekijänä?

Alavireinen West Ham ei ole viime aikoina vakuuttanut puolustussuuntaan. Viime kierroksella Newcastlea vastaan omissa kolisi kahdesti erikoistilanteesta. Burnley on tunnetusti hyvä sillä osa-alueella, joten lauantain pelissä isännillä on iskun paikka.

Sisuuntunut Burnley ei lähde löysäilemään

Sean Dychen luotsaama Burnley hävisi viime kierroksella ansaitusti alkukauden komeettajoukkue Sheffield Unitedin vieraana 0–3. Clarets oli etenkin ensimmäisellä jaksolla kaukana parhaastaan ja omissa kolisi aivan liian helposti. Burnley oli sen verta kehno, että Sheffield United näytti suorastaan huippujoukkueelta. Kovaa vaatimustasoa ylläpitävä Dyche oli pelin jälkeen kriittinen omiensa suorituksen suhteen, mikä enteilee kovaa latausta lauantain kotipeliin West Hamia vastaan. Omien edessä ei ole lupa löysäillä yhtään.

Runkohyökkääjä Chris Wood on ollut viime kierrokset sivussa loukkaantumisen takia, mutta saattaa palata kokoonpanoon viikonloppuna. Sen sijaan toinen avauksen mies, laituri Johann Berg Gudmunsson lienee lasaretissa vielä maaottelutauon yli.

West Hamin puolustuspelaamisessa parantamisen varaa

West Ham aloitti kauden saldolla 3–2–1, jossa ainoa tappio tuli avauskierroksella Manchester Cityä vastaan. Sen jälkeen vire on kääntynyt laskuun, ja etenkin hutera puolustuspeli on aiheuttanut manageri Manuel Pellegrinille harmaita hiuksia. Viidessä viimeisimmässä pelissä omissa on kolissut kymmenen kertaa, mikä ei ole edes yläkanttiin annettuun maaliodottamaan nähden. Ykkösvahti Lukasz Fabianskin poissaolo on iso miinus, mutta pelkästään sen taakse West Ham ei voi piiloutua. Fabianskin puuttuminen ei vaikuta siihen, miten vastustajat murtautuvat puolustuksen keskeltä maalipaikkoihin.

Viimeksi Newcastlea vastaan Hammers oli suurissa vaikeuksissa erikoistilanteiden puolustamisessa. Kakkosvahti Roberto Jiménez ei ansaitse missään nimessä puhtaita papereita sijoittumisestaan, mutta vastuu lankeaa pitkälti kenttäpelaajien ja valmennusjohdon harteille. Ennen peliä pitäisi olla selvät sävelet sen suhteen, kuka merkkaa kenet tai minkä alueen, ja miten tukitoimet järjestetään.

Manageri Pellegrini tunnetaan ennen kaikkea hyvin virtaavan hyökkäyspelin osaajana, ja sillä osa-alueella Hammers on ollut alkukaudesta hyvä. Puolustuksen kuntoon laittaminen on sitten asia erikseen. On myös todettava, että niin kauan kun Fabianski on sivussa, West Hamilla on käsissään myös maalivahtiongelma. Näillä näkymin puolalaisen paluu kentille tapahtuu joskus ensi vuoden puolella.

Erikoistilanteet kääntävät ottelun isännille

Burnley on tunnetusti hyvä erikoistilannejoukkue, jossa riittää fyysisyyttä ja pääpelivoimaa. Isännät ovat muutenkin hyökkäyssuuntaan erittäin suoraviivaisia, eikä palloa juuri keskialueella hierota.

West Ham saanee pelissä pallonhallinnan, mutta lähtee silti peliin varsin selvänä altavastaajana. Valitaan pelikupongille Burnleyn voitto aasialaisella tasoitusvedolla -0,25. Veto tuottaa nettoa Burnleyn voitolla, kun taas tasapelillä puolet panoksesta palautuu ja puolet hävitään. Koko panos hävitään, jos West Ham voittaa ottelun.

Pelivalinnat | Panostus

Burnley -0,25 | 2/5 yksikköä

PINNACLE TARJOAA KERTOIMEN 2,02
Jaa