Valioliiga: Chelsea - Tottenham

Valioliiga: Chelsea – Tottenham | Tottenhamin hyökkäys kriisissä

Valioliigassa pelataan jälleen lauantaina. Chelsea kohtaa iltapäiväpelissä Tottenhamin.

Chelsean vuoristoratamainen kausi jatkuu. Joukkue hävisi Manchester Unitedille kotonaan 2-0, ja samalla taistelu Valioliigan neljännestä sijasta tiivistyi entisestään. Tottenham on tiukasti mukana taistelussa viimeisestä Mestarien liigan paikasta, joten lauantain kamppailu on klassinen kuuden pisteen ottelu. Chelsean ongelmat ovat selvästi oman pään puolustamisessa, joukkue on päästänyt kahdeksan kärkijoukkueen osalta eniten maaleja.

Hyökkäyspää sen sijaan on toiminut ja tuonut joukkueelle paljon sarjapisteitä. Tammy Abrahamin pitäisi olla jälleen täydessä pelikunnossa loukkaantumisen jäljiltä, joka on iso asia joukkueella. 13 maalin Abrahan on yksi suurimmista syistä Chelsean vakuuttavaan alkukauteen. Nyt vastuunkantajia pitäisi löytyä myös muista joukkueen pelaajista, muuten liian iso kuorma kaatuu Abrahamin niskaan.

Tottenham on noussut hiljalleen kilpailemaan samoista sijoista Chelsean kanssa. Joukkue pelasi Mestarien liigassa aikaisemmin keskiviikkona ja hävisi 1-0 Red Bull Leipzigille. Tottenham on loppukauden osalta suuren ongelman edessä, Harry Kane on loukkaantumisen vuoksi sivussa ainakin huhtikuulle asti, ja myös joukkueen toiseksi paras maalintekijä Son Heung-min on sivussa käden murtuman vuoksi. Ongelmat hyökkäyspäässä kasaantuvat uhkaavasti Tottenhamin päällä.

Jo ennen loukkaantumisia joukkue kärsi maalinteon vaikeudesta, osumia ei meinannut syntyä millään toivottuun tahtiin. Nyt jopa Dele Alli saattaa saada mahdollisuuden joukkueen kärjessä, sillä varsinaista korvaajaa kärkeen yksinkertaisesti ei ole. Kuuteen viime otteluun joukkue on kuitenkin voittanut neljästi, joten vielä ongelmat eivät ole näkyneet tuloksissa. Jose Mourinhon on kaivettava työkalupakista kaikki työkalut jotta joukkueen peli pysyy jatkossakin uomissaan.

Chelsea on selkeä ennakkosuosikki Tottenhamia vastaan. Isännillä on puolellaan lepoetu sekä Tammy Abrahamin toipuminen pelikuntoon kääntää vaakaa selvästi kotipainotteiseksi. Tottenhamin ongelmat maalinteossa ovat selkeät, eivätkä kahden kärkipelaajan pitkät poissaolot helpota tilannetta. Vaikka Chelsea ei tällä kaudella olekaan tullut tutuksi tiiviinä puolustamisen mestarina, voidaan pienellä riskillä pelata Tottenhamin jäävän kokonaan ilman osumia ottelussa. Ottelun tärkeys huomioiden tasapeli sopisi myös molemmille joukkueille, riskitaso ottelussa tulee olemaan matala.

Pelivalinnat | Panostus

Tottenham ei maalia | 1,5/5 yksikköä

leovegas TARJOAA KERTOIMEN 2,50
Jaa