Valioliiga: Everton - Liverpool

Valioliiga: Everton – Liverpool | Maalitalkoot jatkuvat

Valioliiga palaa maajoukkuetauolta ja lauantaina nähdään heti kärkeen mielenkiintoinen ottelu, kun Everton ja Liverpool kohtaavat derbyssä klo 14.30 alkaen.

Everton on avannut tuoreen Valioliigakauden upeasti. Joukkue on voittanut kaikki pelaamansa neljä ottelua ja johtaa Valioliigaa puhtaalla pelillä. Kaikki ottelut huomioiden joukkue on voittanut kahdeksan ottelua peräkkäin, eli vire on jo pidempään ollut loistava. Siirtoikkunan voittajana pidetty Everton vahvistui kauden alla James Rodriguezilla, joka on ollut pitelemätön. Kolumbialainen on osunut jo kolmesti ja syöttänyt kaksi osumaa, Dominic Calvert-Lewin on puolestaan osunut joukkueelleen jo kuudesti ja saanut näyttöpaikkoja Englannin maajoukkueessa asti.

Everton on ollut alkukauden peleissä dominoiva etenkin hyökkäyskolmanneksella, joukkue käyttää koko kentän leveyden hyödyksi, joka aiheuttaa ongelmia vastustajien puolustajille. Maajoukkuevahti Jordan Pickford on ollut kritiikin kohteena, mutta Ben Godfreyllä vahvistunut joukkue voi olla musta hevonen europaikkoja jaettaessa. Neljän ottelun jälkeen Evertonin maaliero on 12-5, joten hyökkäyspäässä on tapahtunut hyviä asioita.

Liverpoolin kauden alku on sanalla sanoen ollut värikäs. Joukkue voitti Leedsin kauden avauksessa 4-3, Chelsea ja Arsenal kaatuivat hyvien esitysten jälkeen, mutta ennen maajoukkuetaukoa pelattu ottelu Aston Villaa vastaan päättyi 2-7-tappioon!  Joukkueen hyökkäyspeli tekee edelleen tuhojaan mutta puolustuksessa tuntuu edelleen olevan osa pelaajista mestaruusjuhlissa, jopa viime kauden muurille Virgil van Dijkille sattuu omituisia kömmähdyksiä.

Liverpoolin maaliero näyttää neljän pelatun ottelun jälkeen lukemia 11-11. Sanomattakin selvää on että tasapaino kentällä ei ole ihanteellinen ja ihmeellisiä heilahteluja tulee ottelusta toiseen. Salah on iskenyt Liverpoolille jo viisi osumaa ja Sadio Mane myös kolme. Mikäli joukkue saa punaisesta langasta kiinni, pystyy Liverpool taistelemaan mestaruudesta. Huolia tuo mm. tähtivahti Alissonin loukkaantuminen ja poissaolo ottelusta.

Everton pääsee iskemään verivihollisensa Liverpoolin kimppuun hyvään aikaan. Evertonin nopea ja taitava hyökkäys pääsee haastamaan Liverpoolin puolustuksen. Liverpool ei ole täysin aseeton myöskään vaan hyökkäys on joukkueen paras puolustus. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat viime vuosina olleet erittäin vähämaalisia ja tiukkaja taistoja, mutta vahvistunut Everton ja jonkinlaisesta mestaruuskrapulasta kärsivä Liverpool järjestävät tällä kertaa maali-iloittelun. Hyvin todennäköistä on molempien joukkueiden onnistuvan maalinteossa ja viides Valioliigakierros lähtee lennokkaasti käyntiin.

Pelivalinnat | Panostus

Molemmat joukkueet tekevät maalin & ottelu ei pääty tasan | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,10

Ottelussa yli 3.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,39

Jaa