Valioliiga: Everton - West Ham

Valioliiga: Everton – West Ham | Isäntien pelaamisessa tuurilla liian suuri merkitys

Viimeistely ja erikoistilannepuolustus isäntien harmina

Everton on kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen sarjataulukon 18. sijalla, eli putoamisviivan alapuolella. Toffees on kuitenkin pelannut tuloksiaan paremmin, mutta epäonni viimeistelyssä yhdistettynä huonoon erikoistilannepuolustukseen on maksanut pisteitä.

Maaliodottama Evertonilla on 11 maalin luokkaa, mutta vastustajan maaliverkko on heilunut vain kuudesti kahdeksassa ottelussa. Hyökkäyssuuntaan Marco Silvan Toffees on ollut toistaiseksi yksi Valioliigan eniten alisuorittaneista joukkueista. Sentteriosastolla niin Dominic Calvert-Lewinilla kuin nuorella Moise Keanilla on parantamisen varaa. Maalinteko on ollutkin liikaa brasilialaisen laiturin, Richarlisonin harteilla. Maalipaikkoja joukkue kyllä rakentaa, ja Arsenalista ostettu Alex Iwobi on ollut erinomainen vahvistus.

Puolustussuuntaan Evertonin päästettyjen maalien odottama on niin ikään 11 maalin luokkaa, ja toteuma 13 maalia. Kulma- ja vapaapotkuista omiin on mennyt viisi maalia, kun odottama on ollut noin kaksi. Silva on pätevä manageri, ja todennäköisesti portugalilainen saa tiiminsä kanssa erikoistilannepuolustuksen kuntoon. Suorille vapaapotkuille Silva ei juuri mitään tosin voi tehdä vaan niissä katseet kohdistuu maalivahti Jordan Pickfordiin.

Evertonilta sivussa on pelikieltoa kärsivä laitapakki Seamus Coleman. Lisäksi keskikentällä uurastavan Fabian Delphin pelaaminen on epävarmaa.

Nousujohteisten vieraiden maalivahtipeli ontuu

West Ham on aloittanut kautensa positiivisessa valossa. Viime kierroksen Crystal Palace -tappiosta huolimatta Manuel Pellegrini on tehnyt Hammersin peräsimessä hyvää työtä ja joukkueen peli on kehittynyt nousujohteisesti. Etenkin hyökkäyspäässä tekeminen on ollut laadukasta. West Ham on onnistunut pitämään maaliodottaman ja toteuman tasaisena.

Loukkaantumisista toipuneet Andriy Yarmolenko ja Manuel Lanzini auttavat tilanteiden rakentelupuolella avainlaituri Felipe Andersonia, ja kesähankinta Sébastian Haller on ollut sentterinä erinomainen.

Hammers on varteenotettava kandidaatti kymmenen parhaan joukkoon tällä kaudella. Joukkueen suurimmat huolenaiheet kohdistuvatkin tällä hetkellä erittäin tärkeän ykkösvahdin Lukasz Fabianskin loukkaantumiseen. West Ham ei ole puolustussuuntaan hyökkäyssuuntansa veroinen, ja Fabianski on pelastanut joukkueelle useita pisteitä tämän ja viime kauden aikana. Joukkueen päästettyjen maalien odottama on ollut noin 15 maalia, ja toteuma 11.

Hammersin ykkösvahti on sivussa arviolta koko loppuvuoden ajan, ja se heikentää joukkueen mahdollisuuksia. Fabianskin tuuraaja Roberto Jiménez ei vakuuttanut debyytissään Crystal Palacea vastaan.

Pelivalinta | Panostus

Ottelussa tehdään alle 2,5 maalia | 3/5 yksikköä

BETSSON TARJOAA KERTOIMEN 2,24
Jaa