Valioliiga: Fulham - Arsenal

Valioliiga: Fulham – Arsenal | Arsenal 2.0 kohti Valioliigan kärkeä

Valioliigakausi pyörähtää käyntiin lauantaina. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa sarjanousija Fulham kohtaa vahvistuneen Arsenalin klo 14.30 alkavassa ottelussa.

Fulham nousi Valioliigaan 2-1-jatkoaikavoitolla Brentfordista. Kaksi vuotta aikaisemmin joukkue juhli myös sarjanousua, mutta silloin 100 miljoonaa puntaa pelaajavahvistuksiin laittanut joukkue putosi saman tien takaisin Championshipiin. Nyt rahaa on käytetty maltillisemmin, mutta paikka putoamistaistelussa on silti realistinen, Fulham on tasapaksu joukkue, jolta puuttuvat säkenöivät tähdet.

Managerinsa Scott Parkerin johdolla Fulham pelaa mieluiten muodolla 4-2-2-2 joka on toiminut hyvin. Puolustuspeli oli kunnossa jo Championshipissä ja tiivis puolustaminen voi tuoda pisteitä myös Valioliigassa. Aleksandar Mitrovic on paljon vartijana Fulhamin hyökköyksessä, 26 maalia Championshipissä mättänyt Serbi oli Fulhamin mukana jo edellisellä visiitillä pääsarjassa, tehden silloin 11 osumaa joukkueelleen.

Arsenalin viime Valioliigakausi päättyi tylysti europaikkojen ulkopuolelle kahdeksanneksi, mutta kohentuneet peliesitykset loppukaudesta nostivat odotuksia paremmasta huomisesta. Kausi päättyi upeaan FA Cupin voittoon kun Arsenal kaatoi Chelsean finaalissa 2-1- Kauden alla pelatussa Community Shieldissä Arsenal voitti Valioliigan hallitsevan mestarin Liverpoolin rangaistuspotkukilpailun jälkeen, joten Mikel Artetan miehistö on osoittanut kehittymisen merkkejä.

Arsenalin tärkein pelaaja lienee Pierre-Emerick Aubameyang, joka onnistuessaan iskee jälleen 20-25 osumaa joukkueelleen. Aubameyangin lisäksi tuore hankinta Chelseasta, Willian, on joukkueessa isossa roolissa. Nopea ja taitava Willian haastaa vastustajien puolustusta tiuhaan ja iskee siinä samassa 6-10 osumaa joukkueelleen. Puolustuksessa on vielä edelleen kysymysmerkkejä, mutta Artetan aikana päästettyjen maalien määrä peliä kohden laski 1,46:sta yhteen. Arsenalilla on poissaoloja Fulhamia enemmän, mm. Calum Chambers, David Luiz ja S. Mustafi ovat loukkaantuneina sivussa.

Arsenal on luonut nahkansa ja parantaa varmasti viime kauteen verrattuna roimasti. Joukkueen hyökkäyspää kestää vertailua kärkipään seuroihin mutta puolustuspäässä ovat suurimmat kysymysmerkit, joihin saadaan alkukaudesta vastuksia. Fulhan on tasapaksu, taisteleva joukkue, joka napsii pisteen sieltä, toisen täältä. Arsenalilla on paineet kovemmat kauden avausottelussa, kauden on alettava heti positiivisella vireellä.

Pelivalinnat | Panostus

Arsenal & yli 1.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,83

Arsenal voittaa päästämättä maalia | 1,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,70

 

 

 

Jaa