Valioliiga: Mancheser United - Liverpool

Valioliiga: Manchester United – Liverpool | Piristyykö United katkaisemaan vieraiden hurjan voittoputken?

United saamassa kaivattua apua kokoonpanoonsa

Ole Gunnar Solskjaerin luotsaama Manchester United löytyy vasta sarjataulukon sijalta 14 ja joukkue oli aneeminen ennen maaottelutaukoa. Norjalaisvalmentajan positiivisuus on ollut koetuksella, ja hänen ilmeistään on pelien jälkeen paistanut tilanteen tukaluus. Solskjaerin puolustukseksi on kuitenkin laskettava se, että joukkueen riveistå on puuttunut useita avainpelaajia loukkaantumisten ja sairastumisten takia. Siinä mielessä maaottelutauko tulikin erinomaiseen paikkaan.

United ei ole vakuuttanut joukkuepelin osalta samalla tavalla kuin sarjan parhaat joukkueet, vaan joukkue nojaa liikaa yksilöiden henkilökohtaisiin taitoihin ja ominaisuuksiin. Sillä osa-alueella keskikentän Paul Pogban ja oikean laitapakin Aaron Wan-Bissakan todennäköiset paluut kokoonpanoon tekevät ison eron. Molemmat edellä mainituista ovat joukkueensa ehdottomia avainpelaajia. Hyökkäysosasto on niin ikään ollut kapea Anthony Martialin loukkaantumisen vuoksi, mutta ranskalainen on palannut harjoituksiin ja lienee vähintään vaihtopenkillä Liverpool-ottelussa. Unitedin saadessa jalkeille parhaat pelaajansa, on siltä lupa odottaa huomattavasti parempaa peliä, mitä viime kierroksilla on nähty.

Liverpool ollut voittoputkessaan myös onnekas

Sarjakärki Liverpool porskuttaa hurjassa 17 ottelun voittoputkessa, kun mukaan lasketaan viime kauden loppu. Joukkueen edellinen tappio on tammikuulta Manchester Cityn vieraana. Reds johtaa Valioliigaa ennen yhdeksättä otteluaan viiden pisteen erolla Cityyn. Jürgen Kloppin suojateilla on maalipaikkojen valossa ollut myös hyvää tuuriakin mukana. Edelliset kolme otteluaan Leicesteria, Sheffield Unitedia ja Chelseaa vastaan joukkue voitti todella niukasti, ja maajoukkuetaukoa edeltäneessä Leicester-voitossa tarvittiin lisäajan kyseenalainen rankkari.

Jossain vaiheessa pienet marginaalit kääntyvät Liverpoolia vastaan. Mestarien liigassa näin kävikin jo, kun Napoli voitti Poolin kotonaan 0-2.

Kokoonpanorintamalla Liverpool saa positiivisia uutisia, kun joukkueen ykkösvahti Alisson Becker on toipunut pelikuntoon kauden ensimmäisen ottelun loukkaantumisensa jäljiltä. Hänen tuuraajansa Adrián on alun haparoinnin jälkeen tehnyt kelpo työtä, mutta pitkässä juoksussa Alisson tekee suuren eron sekä pelin avaamisessa että torjuntatyöskentelyssäkin. Viime peleistä Redseiltä puuttunut Joel Matip, mutta hänkin palannee kokoonpanoon sunnuntai-illan otteluun. Myös Leicester-ottelussa kovan taklauksen nilkkaansa saaneen Mohamed Salahin pitäisi olla normaalisti avauksessa Old Traffordilla.

Arvio

Vedonlyöntimarkkina arvostaa Liverpoolia jatkuvasti, mutta syyt ovat ymmärrettävät. Kun kuntopuntari näyttää pitkää vihreää riviä, plakkarista löytyy Mestarien liigan voittopokaalin muutaman kuukauden takaa, ja joukkuetta fanittaa satoja miljoonia ihmisiä ympäri maailman, kertyy pelivaihtoa kiitettävästi. Manchester United taas on puolestaan lynkattu viime aikojen huonojen esitysten ja tulosten takia maan rakoon.

Liverpool on kaksikosta kiistatta luokkaa parempi, ja vaikka United saisikin Wan-Bissakan, Pogban ja mahdollisesti myös Martialin takaisin kokoonpanoonsa, pystyy Reds jatkamaan voittokulkuaan. Tämä vaatii kuitenkin parannusta viime otteluista, jotta voittosarake saadaan kohenemaan historialliseen 18:aan perättäiseen voittoon.

Arvioni otteluun on 18-22-60, jolloin Liverpoolin voitto on pelattava yli 1,67-kertoimella.

Pelivalinta | Panostus

Liverpool | 3/5 yksikköä

UNIBET TARJOAA KERTOIMEN 1,72
Jaa