Valioliiga: Sheffield United - Arsenal

Valioliiga: Sheffield United – Arsenal | Sarjanousijan tuska jatkuu

Maanantai-illan ratoksi Valioliigassa pelataan yksi ottelu, jossa sarjanousija Sheffield United saa vastaansa Arsenalin.

Sheffield United on alkukauden peleissään esiintynyt sarjanousijan tavoin sekä hyvässä että pahassa. Joukkue on pelannut tiiviisti puolustaen eikä ole suostunut häviämään vielä peliäkään kuin maalin erolla. Tiivis puolustus ja selkeä pelitapa on tuonut joukkueelle pisteitä etenkin kotikentällä. Pelaajamateriaali on valitettavan yksioikoinen Valioliigan tapaiseen huippusarjaan, joka on näkynyt tervanjuontina maalinteossa. Joukkue on onnistunut maalinteossa vain seitsemän kertaa, joista kaksi osumaa on ollut vastustajan omia maaleja. Vastaavalla tehokkuudella ei mikään joukkue pysty säilymään sarjassa, ykköskärjen mitat täyttävää pelaajaa joukkueesta ei tällä hetkellä löydy.

Arsenal on Unai Emeryn johdolla parantanut pelaamistaan syksyn aikana, ja joukkue olikin ennen sarjakierroksen alkamista Valioliigan sijalla kolme. Vain yhden ottelun alkukaudella hävinnyt Arsenal on löytänyt tehoja Pierre-Emerick Aubameyangin johdolla, joka on viimeistellyt jo seitsemän osumaa, eli yhtä paljon kuin koko Sheffield Unitedin joukkue yhteensä. Puolustaminen tuottaa edelleen tuskaa joukkueelle, David Luizin tulo joukkueeseen ei ole helpottanut puolustuspään ongelmia. Hieman yllättäen Calum Chambers on vakuuttanut oikeana puolustajana ja on yksi joukkueen ehdottomia kulmakiviä. Alexandre Lacazetten puuttuminen loukkaantumisen vuoksi syö hieman Arsenalin taktisia vaihtoehtoja.

Sheffield United taistelee kotikentällään raivoisasti jokaisesta pisteestä, ja hyvillä otteilla kotona sarjapaikan uusiminen on mahdollisuuksien rajoissa. Kolme edellistä kotiottelua on kuitenkin päättynyt 0-1 – tappioon, joten sarjanousijan vaikeudet alkavat hiljalleen realisoitua. Vaikka joukkue ei kärsi loukkaantumisista, ei sen materiaalilla pitäisi pystyä uhmaamaan Valioliigan top 6 – joukkueita.

Arsenal lähtee vieraspeliinkin suosikkina, sen verran vakuuttavaa joukkueen peli oli ennen maajoukkuetaukoa. Pelaaminen näyttää helpolta ja jokainen pelaaja tietää mitä kentällä pitää tehdä. Viimeiset kahdeksan ottelua tappioitta pelannut joukkue taistelee tälläkin kaudella tiukasti europaikoista, jopa pääsystä Mestarien liigaan. Puolustuspelin ongelmat eivät ole vielä syöneet tärkeitä pisteitä liikaa, kiitos tehokkaan hyökkäyspään pelaamisen.

Sheffield United puolustaa tiukasti kotonaan ja varjelee maaliaan hinnalla millä hyvänsä, mutta kärsivällinen Arsenal pystyy nopeilla syötöillään ja agressiivisella pelillään murtamaan lähes minkä tahansa joukkueen puolustuksen. Kiireinen ilta tulossa Unitedin puolustukselle.

Pelivalinnat | Panostus

Arsenal | 3/5 yksikköä

pinnacle TARJOAA KERTOIMEN 1,94

 

 

Jaa