Valioliiga: Sheffield United - Newcastle

Valioliiga: Sheffield United – Newcastle | Kotijoukkueen vire ei hyydy

Valioliigan viikkokierros jatkuu torstaina. Alkukauden suuryllättäjä Sheffield United saa vastaansa Newcastlen.

Sarjanousija Sheffield Unitedin vire ei näytä hyytymisen merkkejä. Tiiviisti yhteen pelaava joukkue on sarjataulukossa peräti sijalla seitsemän. Seitsemän ottelua ilman tappioita peräjälkeen pelannut United on sarjanousijaksi todella tiivis paketti. Joukkue on päästänyt kolmanneksi vähiten osumia koko Valioliigassa ja sitä vastaan on todella vaikea luoda vaarallisia hyökkäyspään tilanteita.

Sheffield Unitedin vahvuus on vankka pelillinen pohja, jota joukkueessa on noudatettu jo useamman vuoden ajan. Mikäli suurta loukkaantumissumaa ei tule ruuhkaviikkojen aikana, sijoittuu joukkue turvallisesti keskikastiin. Toistaiseksi United on kärsinyt vähiten runkopelaajien loukkaantumisista, ja saanut pelata parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Joukkue taistelee aina loppuun saakka, mikä nähtiin toissakierroksen 3-3 – tasapelissä Manchester Unitedia vastaan.

Newcastle on sanut sapiskaa kannattajiltaan huonojen tulosten vuoksi, mutta on joukkueessa tapahtunut myös kehitystä. Joukkue puolustaa tiiviisti ja pelaa simppeliä jalkapalloa. Tapa pelata on toiminut isoja joukkueita vastaan, kun Newcastle on tällä kaudella voittanut Tottenhamin ja Manchester Unitedin sekä pelasi viime kierroksella 2-2-tasapelin Manchester Cityä vastaan.

Newcastlen peli on tiivistynyt huomattavasti alkukaudesta, sillä otteluiden maalimäärät ovat pysyneet pieninä ja joukkueen muoto kestää kasassa täydet 90 minuuttia. Kehittyneestä pelistä huolimatta Newcastle on etenkin vieraissa ollut ongelmissa, sillä seitsemän vierasottelua ovat tuottaneet kaksi voittoa ja viisi tappiota. Joukkue sortuu edelleen liian usein pallonmenetyksiin jotka johtavat vaarallisiin maalintekopaikkoihin. Newcastlen hyökkäys tarvitsisi lisää puhtia, joukkueen paras maalintekijä on keskikenttämies Jonjo Shelvey kolmella osumallaan, jonka jälkeen puolustajat miehittävät maalitilastoa.

Sheffield Unitedin alamäkeä on odotettu alkavaksi, mutta tiivis joukkue taistelee jokaisessa ottelussaan hullun lailla. United on pistänyt kohtaamansa joukkueet todella tiukoille, eikä seitsemän tappiottoman ottelun putki tule vahingossa. Unitedin puolustus on niin vaikeasti murrettavissa, että kotijoukkueen menestyksen puolesta pelaaminen on viisasta. Samalla ottelun maalimäärä tulee jäämään matalaksi, eikä ottelussa maaleilla juhlita. Suurta kotietua nauttiva United on kärsivällinen joukkue, joka tavalla tai toisella löytää keinot maalin iskemiseen vieraissa heikkoa Newcastlea vastaan.

Pelivalinnat | Panostus

Sheffield United | 2/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 1,88

 

Jaa