Valioliiga: Southampton - Manchester City

Valioliiga: Southampton – Manchester City | City hirviömäisessä iskussa

Valioliigasunnuntain päättää Southamptonin ja Manchester Cityn välinen kamppailu. Ottelu alkaa klo 21.00.

Southampton on saavuttanut kuluvan kauden Valioliigassa 40 pistettä, jota pidetään yleisesti sarjassa säilymisen rajana. Eroa putoamisviivan tuntumaan on 13 pistettä ja akuuttia uhkaa putoamisesta ei pitäisi enää tulla. Joukkue voitti koronatauon jälkeisissä otteluissa Norwichin sekä Watfordin, joten juuri omat päävastustajat ovat kaatuneet komeasti. Toissakierroksella Arsenal oli parempi lukemin 2-0.

Iso syy Southamptonin parantuneeseen vireeseen on Danny Ingsin huima maalivire. Ings on iskenyt joukkueelleen 18 osumaa joka on lähes 44% Southamptonin kaikista osumista. Ingsin vireen pysyessä kuumana Southamptonilla on mahdollisuutensa nostaa sarjasijoitusta lähemmäksi kymmenen kärkeä, mutta tulitukea olisi hyvä saada myös joukkueen muilta pelaajilta. Kotonaan Southampton on tällä kaudella pelannut 4-2-10 /-17, joka on Valioliigan huonoin suoritus.

Manchester City tuntuu vain lisänneen kaasua kauden loppua kohden, viime kierroksella joukkue murskasi tuoreen mestarin Liverpoolin tylysti 4-0. Joukkue on takuuvarmasti Valioliigan toinen, pelattavaa eteen – tai taaksepäin ei ole, mutta joukkueessa suoritustaso pysyy korkealla. Päätavoite on elokuussa pelattavat Mestarien liigan päätösottelut, joihin ladataan kaikki mitä koneista löytyy.

Vieraissa Cityn taso on ollut kova, saldo 9-1-6 /+15 ei valehtele. Ainoastaan Liverpool on ollut etevämpi vieraskentillä. Joukkueella riittää laatua niin hyökkäys – kuin puolustuspäässäkin, Phil Foden on ollut ilmiliekeissä viime otteluissa, joka on Cityn tulevaisuutta ajatellen positiivinen signaali. Keskikenttäpelaajalle on soviteltu joukkueen jättävän David Silvan saappaita. Ainoastaan Sergio Aguero on ottelusta sivussa, joten Pep Guardiola pääsee taas rakentamaan haluamansa ryhmityksen kentälle.

Southampton ei nauti suurta kotietua, sillä Valioliigan heikoimman kotijoukkueen peli on ailahdellut pitkin kautta. Isännillä on myös kokoonpanohuolia nimenomaan puolustuksessa, kun ainakin Jannik Vestergaard, Yann Valery ja muutama muu pelaaja on sivussa. 81 osumaa kauden aikana paukuttanut City on suosikki vieraissakin, joukkueesta ei näy mitään motivaation laskun merkkejä.

Pelivalinnat | Panostus

Manchester City -1 | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,89

City yli 2.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,08
Jaa