Valioliiga: Southampton - West Ham

Valioliiga: Southampton – West Ham | Hammersin leirissä tutisee

Southampton pelannut tuloksiaan paremmin

Ralph Hasenhüttlin luotsaama Southampton on ollut viime aikoina pelillisesti hyvä, muttei ole saanut ansaitsemiaan palkintoja. Esimerkiksi viime kierroksella Newcastlen vieraana Saints vei maalipaikat selvästi, mutta esimerkiksi Ryan Bertrand ei saanut puskettua tasatilanteessa palloa parista metristä tyhjään maaliin. Lopussa maalivahti Alex McCarthy sylki sitten helpon kaukovedon eteensä, ja Newcastle pääsi iskemään reboundista 2–1-voittomaalin.

Southampton on käynyt tällä kaudella syvällä. 0–9-kotitappio Leicesterille oli ehdoton pohjanoteeraus. Aikainen ulosajo avitti toki sitä tappiota merkittävästi. Isossa kuvassa Hasenhüttlin suojatit ovat kuitenkin pelanneet vähintään alempaan keskikastiin riittävää futista. Joukkueen maaliero on 18–35, kun taas maaliodottamasummat ovat noin 23,3–26,2.

West Hamin vaikeudet

Viime kaudella kymmenenneksi sarjassa sijoittunut West Ham on valunut syksyn edetessä Valioliigan häntäpäähän. Materiaaliltaan Hammers on itse asiassa viime kautta vahvempi, mutta kentällä peliesitykset ovat olleet heikkoja.

NAPPAA JOPA 300% TALLETUSBONUS VEDONLYÖNTIIN TÄSTÄ!

Suurimmat ongelmat lontoolaisilla on puolustuspäässä. Vastustajat saavat aivan liian helpolla hyviä tekopaikkoja, eikä viime kaudella useita tärkeitä pisteitä torjunut Lukasz Fabianskikaan ole pelastamassa joukkuetta pulasta. Puolalaisveskari on ollut jo useamman viikon sivussa loukkaantumisen takia. Fabianskin poissa ollessa Hammersin saldo on surkea 1–1–7 maalein 8–19. Tulokset eivät ole olleet edes kovin epäonnisia, sillä maaliodottamatilastojen mukaan Hammersin maaliero kuuluisi olla noin 9,4–17,4.

Paineet manageri Manuel Pellegriniä kohtaan kasvavat kierros kierrokselta. Toistaiseksi chileläinen on vaikuttanut median edessä levolliselta, mutta osa faneista on kypsynyt menoon jo täysin. Valioliigassa on ollut käynnissä todelliset valmentajanvaihtoviikot, eikä West Hamin liittyminen niihin karkeloihin tulisi lainkaan yllätyksenä. Jos Southamptonilta tulee takkiin, putoaa Hammers putoamisviivan alapuolelle. Siinä kohtaa potkujen väistäminen olisi Pellegriniltä jo melkoinen taikatemppu.

Kotivoitossa etua

Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä putoamisviivan tuntumassa, joten kyseessä on iso peli säilymistaistelun kannalta. Pelillisesti joukkueiden välillä on kuitenkin tällä hetkellä pykälän tasoero isäntien hyväksi. Southampton pääsee peliin ilman kokoonpanohuolia, kun taas West Hamilta puuttuu avainpelaaja Fabianskin lisäksi keskikentän Manuel Lanzini. Lisäksi potentiaalisista avauksen miehistä laitapakki Aaron Cresswellin sekä laituri Andriy Yarmolenkon pelaaminen on epävarmaa. Kokoonpanotiedoista West Hamille tulee muutama prosenttiyksikkö miinusta.

Southampton lähtee kotikentällään otteluun noin 55-prosenttisena suosikkina. Yli 1,82-kertoimet antavat siis positiivista odotusarvoa.

Pelivalinta | Panostus

Southampton | 2,5/5 yksikköä

PINNACLE TARJOAA KERTOIMEN 1,97
Jaa