Veikkausliiga: FC Haka - FC Inter

Veikkausliiga: FC Haka – FC Inter | Kestääkö kotijoukkueen puolustus

Veikkausliigassa pelataan sunnuntaina neljä ottelua. Valkeakoskella sarjanousija Haka pyrkii avamaan voittotilinsä vahvaa alkukautta pelaavaa FC Interiä vastaan. Ottelu alkaa klo 18.30.

Sarjanousija FC Hakan kauden alku on ollut lupauksia herättävä. Vaikka voittotili on edelleen avaamatta, on neljän ottelun saldona kolme tasapeliä ja yksi tappio. Kolmella pisteellä Haka on kymmenennellä sijalla, takanaan RoPS ja TPS. Hakan materiaali on kohtalaisen kapea, etenkin kun kuluva kausi pelataan todella tiiviiseen tahtiin. Jos runkopelaajien osalta tulee loukkaantumisia, voi joukkue joutua tosissaan pelaamaan putoamista vastaan.

Teemu Tainion luotsaama Haka on pelannut iloisia ja maalirikkaita otteluita koko alkukauden, joukkue pystyy luomaan tilanteita hyvin, mutta samaan aikaan puolustuspäässä on vielä paljonkin tekemistä. Neljän ottelun jälkeen maaliero on 6-8, joten kentän molemmissa päissä on tapahtumia riittänyt. Eero Markkanen oli joukkueelta iso hankinta, Markkanen on vastannut huutoon ja neljään otteluun osunut jo kahdesti. Myös norjalainen Saibou Maudo Keita on osunut jo kahdesti. Potentiaalia Hakalla on sarjapaikan säilyttämiseen.

FC Inter on avannut uuden sarjakauden vahvasti. Veikkausliigan kolmantena oleva joukkue on pelannut alkukauden 3-1-1 – saldolla maalieron ollessa 10-4. Toissakierroksella mestarisuosikki HJK hävisi myös Interille 0-1, mikä oli turkulaisilta kova työnäyte. Filip Valencicin lähtö joukkueesta upean viime kauden jälkeen ei näytä sotkeneen liikaa Interin peliä, viime kauden hopeajoukkueella on mahdollisuus taistella mitaleista tälläkin kaudella.

Kuudesta viime ottelustaan neljä voittanut Inter pelaa tyylilleen uskollisena 3-4-3 – muodossa, jossa wing back-pelaajat huolehtivat pelin leveydestä. Interillä on myös yksi erinomainen ase ketä tahansa joukkuetta vastaan, Timo Furuholm. Maaliahne hyökkääjä on viimeistellyt viiteen otteluun jo neljästi. Furuholmin takana löytyy monta taitavaa pelaajaa, mm. Aleksi Paananen keskikentältä, joka saanee tällä kaudella näyttöpaikkoja myös hieman totuttua ylempää.

Hakalla on kasassa mielenkiintoinen nippu, ja väistämättä edessä on viihdyttäviä, maalirikkaita otteluita. Sarjan kuuden kärki voi olla liian iso tavoite tällä kaudella, mutta sarjapaikan säilyttämisen pitäisi onnistua. Inter on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi, joukkue pelaa tasapainoista, tehokasta futista ja pysyy luomaan vaarallisia hyökkäyksiä koko kentän leveydeltä. Inter nappaa voiton Hakan heikomman puolustuksen kustannuksella, mutta maaleja nähtäneen ottelussa reilusti.

Pelivalinnat | Panostus

FC Inter | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,07

 FC Inter yli 1.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,95
Jaa