Veikkausliiga: FC Haka - RoPS

Veikkausliiga: FC Haka – RoPS | Haka lähellä ensimmäistä kotivoittoa

Veikkausliigassa kohtaavat keskiviikkona sarjapaikkansa puolesta kamppailevat FC Haka sekä RoPS. Ottelu alkaa klo 18.30.

FC Hakan tuloskunto on vaihdellut pitkin kautta ja sijalla 10 olevalla seuralla on kuusi edellistä ottelua sujuneet saldolla 2-2-2. Viime kierroksella joukkue tasasi pisteet Ilveksen kanssa 1-1-vierastasapelillä. Haka on pisteen edellä TPS:ää joka on tällä hetkellä sarjakarsijan paikalla.

Hakan kotisaldo on murheellinen 0-2-6 ja joukkue on ansaitusti huonoin kotijoukkue Veikkausliigassa. Haka on onnistunut maalinteossa 18 kertaa, eli osumia on tullut kuitenkin yli maalin per peli tahdilla, jolla sarjapaikan säilyttäminen on mahdollista. Eero Markkanen on viimeistellyt joukkueelleen viisi soumaa, eli lähes kolmanneksen kaikista maaleista. Myös päästettyjen maalien suhteen Haka on ongelmissa, sillä 34 päästettyä osumaa on toiseksi eniten, ainoastaan sarjajumbo RoPS on päästänyt enemmän maaleja (35) omaan verkkoon.

RoPSin kausi on sujunut todella surkeissa merkeissä. Joukkue on edelleen ilman voittoa ja tukevasti sarjan hännillä, joukkueen saldo koko kaudelta on 0-2-14. Joukkue on onnistunut maalinteossa ainoastaan kymmenen kertaa, joka on vähiten kaikista seuroista, kuten myös päästettyjen maalien osalta joukkueella on huonoin saldo. Eroa sarjakarsijan paikkaan on yhdeksän pistettä, joka näillä näytöillä on liian ison matkan päässä.

RoPS on hävinnyt 12 ottelua peräkkäin ja vierassaldo näyttää lukemaa 0-0-7 /-15. Kuudessa viime ottelussaan RoPS on jäänyt neljästi ilman maalia, joka kuvastaa tehottomuutta hyökkäyspelissä. Aleksandr Kokko on viidessä pelaamassaan ottelussa osunut vain kerran, eikä vastuunkantajia hyökkäyspäässä yksinkertaisesti ole. Joonas Vahtera on kymmeneen otteluun osunut kahdesti, joka on joukkueen sisällä paras noteeraus.

Kotijoukkue Haka pääsee kotiotteluun harvinaisessa suosikin asemassa. RoPS on niin syvällä suossa, että tästä on vaikea joukkueen nousta millään keinoilla. Joissain peleissä RoPSin selkäranka on katkennut yhden takaiskumaalin myötä, mikä on aina huono merkki. Joukkueet kohtasivat viimeksi heinäkuussa Rovaniemellä, jolloin ottelu päättyi 2-2-tasapeliin. Nyt Haka vie pisteet mukanaan ja jatkaa RoPSin synkkää tappioputkea.

Pelivalinnat | Panostus

FC Haka & ottelussa yli 1.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,90

Jaa