Veikkausliiga: FC Lahti - FC Honka

Veikkausliiga: FC Lahti – FC Honka | Tasainen taistelu luvassa

Maanantaina pelataan yksi Veikkausliigan ottelu, kun FC Lahti kohtaa vielä ilman tappioita pelaavan FC Hongan. Ottelu alkaa kl0 18.30.

FC Lahti löytyy Veikkausliigan sarjataulukon sijalta seitsemän. Lahti on kuitenkin pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin suurin osa joukkueista, ja kauden saldo 2-1-2 on kohtalainen startti. FC Lahdella on rosterissaan hyviä pelaajia mutta materiaali ei ole kovin laaja, avainpelaajien poissaolot näkyvät heti kentällä. Kauden ainoat voitot ovat tulleet TPS:ää ja HIFKiä vastaan, jotka eivät kuulu sarjan kärkikastiin.

Vahid Hambo on aloittanut mukavasti tehden viiteen otteluun kaksi maalia. Lahti elää Hambon maaleista ja hyökkääjällä on todella iso rooli joukkueen onnistumisessa tai epäonnistumisessa. Kari Arkivuo tuo jykevyyttä puolustuspeliin, kokenut konkari osaa rauhoittuu peliä eikä hätkähdä tiukassakaan paikassa. Lahti tarvitsee onnistumisia nimenomaan hyökkäyspäässä ja laajemmalla rintamalla, jos joukkue mielii kuuden parhaan joukkoon.

FC Honka on aloittanut kuluvan kauden upeasti. Joukkue on edelleen tappioitta yhdessä KuPSin kanssa ja on kiinni neljännessä sijassa. Kuusi ensimmäistä otteluaan saldolla 2-4-0 pelannut Honka on ollut vakuuttava etenkin puolustussuuntaan. Vain neljä päästettyä maalia kuvastaa kuinka vaikea joukkuetta vastaan on tehdä maaleja. Joukkue prässää agressiivisesti ja pyrkii sitä kautta iskemään vastustajiin pallonmenetyksen jälkeen, mutta toistaiseksi vastustajan verkot ovat heiluneet odotuksia vähemmän.

Seitsemän osumaa iskeneen Hongan maalitykkinä on toiminut Jean Marie Dongou kolmella osumallaan, Lucas Kaufmann on osunut kahdesti. Honka elää ulkomaalaistähtiensä maaleista, kun joukkueen riveissä pelaavat myös mm. Macoumba Kandji ja Borjas Martin. Aktiivinen Honka on pirullinen vastustaja ketä tahansa vastaan ja taistelee mitaleista tälläkin kaudella. Riittääkö tahti ja tehokkuus HJK:n ja KuPSin päihittämiseen, jää nähtäväksi.

Viimeiset kuusi ottelua tappioitta pelannut Honka on vieraissakin niukka suosikki. Maalinteon niukkuus luo kuitenkin kysymysmerkkejä joukkueen ylle, vaikkakin neljä vierasottelua peräkkäin ovat sujuneet ilman tappioita. Hongan vieraspeleissä maaliodotusarvo jää alle kolmen, eikä myöskään FC Lahti kotikentällään suostu helpolla häviämään. Pelisuositukset vähämaalisuuden ja vierasmenestyksen kautta, Honka on kokonaisuutena Lahtea edellä kaikilla pelin osa-alueilla.

Pelivalinnat | Panostus

FC Honka | 1,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,16

Alle 2.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,72
Jaa