Veikkausliiga: HIFK - FC Haka

Veikkausliiga: HIFK – FC Haka | Vierasjoukkue uhkaa jämähtää sarjan hännille

Sunnuntain Veikkausliiga-ottelussa kohtaavat piristynyt HIFK sekä edelleen ilman voittoa pelaava FC Haka. Ottelu alkaa klo 18.30.

HIFK:n kausi alkoi vaisusti mutta valmentajavaihdoksen jälkeen alkoi tapahtua. Teemu Kankkusen otettua ohjat käsiinsä, on joukkueen peli paljon tasaisempaa ja varmempaa. Kauden saldo on nyt 5-1-3 /+2 ja sarjasijoitus on upeasti viides. Joukkue on pelannut vasta yhdeksän ottelua, kun muilla on kasassa 10-12 pelattua ottelua, joten HIFK:n peli on selkeästi ollut uomissaan.

Kuusi viime peliään saldolla 4-1-1 pelannut HIFK on pystynyt kääntämään viime viikkoina tiukkoja otteluita hyväkseen. Viime kierroksen niukka 2-3-vierastappio sarjakärki FC Interin vieraana osoitti että joukkue pystyy haastamaan myös terävimmän kärjen joukkueet. Luis Henrique loistaa joukkueensa maalikärkenä neljällä tehdyllä maalilla, kokenut konkari ja ex-maajoukkuepelaaja Sakari Mattila on myös osunut jo kolmesti.

FC Haka pelaa edelleen Veikkausliigassa ilman voittoa. Joukkue on pelannut jo 11 ottelua peräkkäin ilman voittoa, ja on neljän ottelun tappioputkessa. Joukkueen saldo kuluvalta kaudelta on 0-4-6 /-13, jolla sarjasijoitus on toiseksi viimeisenä. Viimeisestä kuudesta ottelustaan viidessä Haka on päästänyt kaksi maalia tai enemmän, tälläisillä lukemilla voittotilin avaaminen on vaikeaa.

Teemu Tainion luotsaama Haka pyrkii pelaamaan modernia peliä mutta joukkueen taitotaso ei tähän ilman ongelmia taivu. Eero Markkanen on uskottava hyökkäyspään ykköskärki ja viimeistellyt joukkueelleen kolme osumaa kymmeneen otteluun, mutta apuja tarvittaisiin Markkasen takana. Hakaa ennakoitiin kauden alussa jopa kuuden kärkeen, mutta nyt näyttää siltä että sarjapaikan säilyttäminen on kauden päätavoite, ja senkin täyttäminen ei ole helppoa. Mikäli voitoton putki vielä pitkään, saattaa joukkueen moraali kokea romahduksen ja Hakasta uhkaa tulla pisteautomaatti muille joukkueille.

HIFK pääsee kotiotteluunsa hyvässä vireessä. Takana on monia hienoja otteluita ja voittoja, joukkue näyttäisi pystyvän pelaamaan sijoituksesta kuuden parhaan joukkoon. Hakalla tilanne on toinen, joukkue yrittää parastaan mutta tuloksena on liian usein tappioita, jotka nakertavat itseluottamusta. Kotivoitolle on vielä tarjolla mukavaa kerrointa joka otetaan mukaan vetoihin, myös kotijoukkueen maalimäärä noussee yli 1.5, Hakan puolustus on ollut koko kauden sekasortoinen.

Pelivalinnat | Panostus

HIFK | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,92

HIFK yli 1.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,87
Jaa