Veikkausliiga: HJK - Ilves

Veikkausliiga: HJK – Ilves | Kotijoukkue matkalla sarjakärkeen

Veikkausliigassa pelataan lauantaina kaksi ottelua. Jälkimmäisessä, klo 18.30 alkavassa pelissä kohtaavat HJK sekä Ilves.

HJK palasi tasolleen FC Interiä vastaan koetun tappion jälkeen ja voitti edellisessä ottelussaan sarjajumbo TPS:n puhtaasti 2-0. HJK on nyt sarjassa kolmantena mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena kuin muut kärkijoukkueet. HJK:n kauden saldo on toistaiseksi 3-0-1 ja maaliero 9-2. Peli on on ollut laadukasta ja ennenkaikkea tehokasta, HJK:lla on käsissään miehistö jonka pitää tehdä tulosta ottelusta toiseen.

HJK on onnistunut voittamaan kaikki ottelut mukaan lukien jo kuusi kotiottelua putkeen. Kovana kotijoukkueena tunnettu HJK onkin normaalisti erittäin vaikeasti lyötävä kotonaan, kuluvan kotisaldo näyttää yhden ottelun jälkeen myöskin yhtä voittoa (HJK-Haka 3-1). Rasmus Schuller, Roope Riski sekä Lucas Lingman ovat kaikki onnistuneet maalinteossa jo kahdesti, joten hyvävireisiä ja laadukkaita pelaajia joukkueella kyllä riittää. HJK:lla on käsissään myöskin erittäin laadukas puolustuslinja, josta osoituksena vain kaksi päästettyä maalia.

Vaikka Ilveksen kausi on lähtenyt käyntiin vaihtelevasti, on joukkue silti sarjataulukossa neljäntenä. Viiden ottelun jälkeen saldo on 2-2-1 ja maaliero 7-9. Viime kierroksilla voitot ovat kiertäneen kissalaumaa, Takana on kaksi tasapeliä ja ruma tappio FC Interin vieraana 1-5-lukemin. Naatan Skyttä on mielenkiintoinen pelaaja Ilveksen riveissä, hyökkääjä on toistaiseksi onnistunut kertaalleen maalinteossa. Ilari Mettälä on Ilveksen tehokkain hyökkääjä kahdella osumallaan.

Vieraissa Ilves on pelannut 1-1-1 /-3 joten pientä ailahtelua on ollut. FC Interille koettu ruma vierastappio asettaa hieman kysymysmerkkejä Ilveksen vieraspelaamiseen, mutta otanta on vielä sen verran pieni että kauden edetessä nähdään todellinen vieraskunto. Jarkko Wissin luotsaama miehistö on kärsinyt pienimuotoisesta tehottomuudesta heti avausottelun jälkeisissä otteluissa, joukkue ei meinaa millään saada aina luotua laadukkaita maalintekopaikkoja.

HJK on kotikentällään suosikki ottamaan jälleen kolme pistettä ja nousemaan lähemmäksi Veikkausliigan piikkipaikkaa. Toni Koskela on näyttänyt että se on saanut joukkueensa pelaamaan haluamaansa jalkapalloa ja ilmeisen tehokkaasti vieläpä. Ilves on myös laadukas joukkue, mutta häviää materiaalin laajuudessa selvästi kilpailijalleen. Ilveksen pitää keksiä miten murtaa vastustajien puolustusmuodot, nyt tässä on ollut välillä suuria ongelmia. HJK:n hyökkäysvire on niin hyvässä kunnossa, että kotijoukkueen voi odottaa tekevän 2-3 maalia ja ottavan sen myötä myös voiton.

Pelivalinnat | Panostus

HJK voittaa päästämättä maalia | 1,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,50

 HJK yli 1.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,70
Jaa