Veikkausliiga: HJK - SJK

Veikkausliiga: HJK – SJK | Kotijoukkue matkalla sarjakärkeen

Hyvään vireeseen äitynyt HJK kohtaa SJK:n keskiviikkona Bolt Arenalla klo 18.30 alkavassa ottelussa.

HJK alkaa päästä eroon alkukauden ailahteluistaan. Joukkue on kahdeksan ottelun tappiottomassa putkessa, ja enää vain pisteen päässä ja ottelun vähemmän pelanneena sarjakärki FC Interiin nähden. Viime kierroksella HJK:lla oli vaikeuksia ratkaista peliä RoPSin vieraana, mutta lisäajan maali riitti varmistamaan joukkueelle kolme pistettä. RoPS-pelissä näkyi HJK:n puolustuksen hyvyys, seitsemän maalia tällä kaudella päästänyt puolustus piti jälleen nollat.

Kymmenen viimeisintä kotiottelua ilman tappiota pelannut HJK näyttää hiljalleen joukkueelta jota sen nimilista vaatii olevan. Roope Riski ratkaisi RoPS-ottelun ja on tehnyt jo viisi osumaa HJK:lle.  Vastuunjakajia hyökkäyksessä on muutenkin mukavasti, sillä Riku Riski, Tim Väyrynen, Ferhan Hasani ja Rasmus Schüller ovat kaikki osuneet kaksi kertaa tai useammin joukkueelleen. Isoja loukkaantumisia ei ole, joten HJK pääsee kotiotteluun hyvästä tilanteesta.

SJK:n kausi on ollut vaikea tähän saakka. Joukkue on Veikkausliigassa yhdeksänätenä eikä peliesityksissä näy hirveästi valoa. SJK on yhdeksän ottelun voitottomassa putkessa, joten tilanne on tukala. Viime kierroksella joukkue hävisi FC Hongalle kotonaan 0-2, mikä oli omiaan lisäämään joukkueen tuskaa. SJK on tehnyt koko kaudella ainoastaan kuusi osumaa, joka on vähiten maaleja yhdessä TPS:n kanssa. Tällaisella viimeistelyllä joukkue ei menesty Veikkausliigassa.

Tuco on väläytellyt osaamistaan SJK:n hyökkäyksessä, mutta kaksi tehtyä maalia on liian vähän. Yhden maalin miehiä on useampia, mutta joukkue ei pysty millään luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja otteluissa. Puolustus toimii kohtalaisen hyvin ja kymmenen päästettyä osumaa on Veikkausliigan parhaimmistoa. Mikäli joukkue ei nosta riskitasoja tai prässiä, ei hyväkään puolustus auta tuomaan tarpeeksi sarjapisteitä ylempää loppusarjaa varten.

HJK:lla on ollut välillä ongelmia murtaa tiiviitä puolustuksia, ja kiistämättä SJK:n puolustus on tiivis. Materiaali – ja kotietu puoltavat kuitenkin kotivoiton puolesta pelaamista, myöskään SJK:n maaleitta jättäminen ei ole hullumpi peli-idea. Ottelun maaliodotusarvi on alhainen, Klubille riittänee yksikin osuma varmaan rutiinivoittoon.

Pelivalinnat | Panostus

HJK voittaa päästämättä maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,90

Alle 2.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,93
Jaa