Veikkausliiga: Ilves - HJK

Veikkausliiga: Ilves – HJK | HJK haastaan kotonaan tappiottoman Ilveksen

Sunnuntaina Veikkausliigassa kohtaavat paikasta kuuden joukkoon taisteleva Ilves sekä sarjakärki HJK. Ottelu alkaa klo 18.30.

Ilves on kuudennella sijalla Veikkausliigassa, eli sijalla jolla aukeaisi paikka ylempään jatkosarjaan. Takana vain pisteen päässä hönkivät kuitenkin FC Lahti ja MIFK, eli pistetarpeita kissalaumalla on edelleen roimasti. Joukkueen viime aikojen vire on epätasainen, sillä kuuden ottelun saldo on 2-1-2. Hieno taistelu mutta niukka tappio Eurooppa-liigan karsinnassa Shamrock Roversia vastaan ei näytä kuitenkaan siirtyneen positiivisella tavalla kotimaan kentille.

Ilves pelaa niukkoja otteluita, joissa sen puolustuspään muoto pysyy hyvin kasassa. Osittain tästä syystä joukkueen maalinteko on ollut haastavaa, joukkue ei pääse aina helpolla hyville maalintekopaikoille, joka näkyy suoraan otteluiden lopputuloksissa. Laadukkaita puolustuksia vastaan on ollut vaikeaa, mutta sarjataulukossa alempana olevien joukkueiden kanssa Ilves on pärjännyt mukavasti. Ilari Mettälä on joukkueensa kuumin maalintekijä, kuudessa ottelussa on tullut viisi osumaa, muuten maalit jakautuvat tasaisesti eri pelaajien kesken. Ilves on vielä toistaiseksi ilman kotitappioita, saldo on 3-3-0 /+4.

HJK sai shokkihoitoa häviämällä kuuman ja tasokkaan Stadin derbyn ottelun IFK:lle lukemin 3-4. Voittomaali tuli aivan ottelun loppuhetkillä ja jätti varmasti paljon hampaankoloon. Tappiosta huolimatta HJK jatkaa sarjakärjessä 30 pisteellään, KuPS on kahden pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena. Tappiota edelsi neljän voiton putki ja kymmenen ottelun tappioton putki. Koko kauden saldo HJK:lla on 9-3-2 ja maaliero 34-12.

Roope Riski on iskenyt joukkueelleen jo 10 osumaa ja on maalipörssin toisena. Myös Tim Väyrynen viidellä maalillaan ja Riku Riski neljällä osumallaan todistavat että ratkaisijoita löytyy muitakin. HJK onkin tehnyt ylivoimaisesti eniten maaleja Veikkausliigassa ja hyökkäys on jopa joukkueen vahvin ase. Vieraskentällä HJK on pelannut 5-0-2 /+11, joka on sarjan paras noteeraus.

HJK on vieraskentällä myös suosikki Ilvestä vastaan. Viikolla tulleesta tappiosta ei kannata vetää liian suuria johtopäätöksiä, sillä Stadin derbyt ovat olleet aina vauhdikkaita ja tapahtumarikkaita. Ilves on edelleen kotonaan tappioton, mutta nyt se joutuu todelliseen testiin, ja kotijoukkue joutuu tekemään useamman maalin mikäli se aikoo poistua taistosta voittajan. HJK:n laatua pursuava hyökkäys laittaa isännät kovaan testiin.

Pelivalinnat | Panostus

HJK & yli 1.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,39

HJK yli 1.5 maalia | 2,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,90

 

Jaa