VIHJEET: Ranskan avoimet WTA

Ranskan avoimet WTA: Sloane Stephens – Johanna Konta | Konta kohtaa ensimmäisen puolustuspelaajan

Ranskan avoin tennisturnaus vuosimallia 2019 on edennyt jo puolivälierävaiheeseen. Tässä ottelussa todella kovan pelivireen löytänyt yhdysvaltalainen Sloane Stephens kohtaa huippukautta pelaavan brittiläisen Johanna Kontan. Ottelupari on mielenkiintoinen, koska pelaajat ovat jokseenkin samanlaisia, mutta siltikin todella erilaisia. Kumman hurja vire saakaan sitten jatkoa?

Stephens on päässyt vauhtiin lempialustallaan

Stephens tunnetaan paremmin kovalta kentältä, mutta tosiasiassa massa on hänen lempialustansa. Tämä turnaus on ollut kaiken kaikkiaan uskomaton yhdysvaltalaisen kohdalla, vaikka yksi uinahdus tapahtuikin Polona Hercogia vastaan. Hercog onnistui nipistämään erävoiton Stephensiltä, ja tämä onkin sitten ainoa erä, jonka jenkki on turnauksessa hävinnyt.

Stephensin kovin vastustaja tähän mennessä on ehdottomasti ollut viime kierroksen Garbine Muguruza. Muguruza kaatui komeasti kahdessa erässä, eikä Stephens jättänyt juuri sanottavaa espanjalaiselle. Murtokarkelot jäivät ottelussa loistavan syöttöpelin johdosta näkemättä, ja tähän onkin syynä ottelun taso, ja pelaajien yhtäläisyydet.

Stephens tosiaan tunnetaan joka paikan höylänä. Hän osaa pelata tarvittaessa todella aggressiivisesti, mutta viihtyy pääsääntöisesti takarajalla puolustamassa. Yhdysvaltalaisen puolustuspelaaminen on ilo silmille, ja valehtelematta puolustajana Stephens on yksi tourin parhaista. Stephens osaa kuitenkin nousta myös verkolle ja vaihtaa puolustusmoodin hyökkäykseen, jos tilanne tämän suo. Jenkki hakee todella kauniita ja hyvin rakennettuja voittopalloja, ja tarkalla kovalla kämmenlyönnillä hän pääseekin melko helpolla ratkaisunpaikan tullen.

Yhdysvaltalainen loistaa todella pisteen rakennusvaiheessa. Stephensin peliäly on uskomaton, ja ratkaisut sekä suunnitelmat nainen osaa tehdä lennosta. Stephens pääsee helpohkosti niskan päälle ralleissa, sillä hän omaa todella kattavan lyöntiarsenaalin. Jos kämmenelle ei heru ratkaisun paikkaa, niin viimeistään kahden käden rystyllä lähdetään hakemaan lopetusta. Kämmenlyönti on kuitenkin Stephensin tavaramerkki, ja sitä hän käyttääkin melkoisen ahkerasti.

HUIPPUTARJOUS LEGOLAS.BET KASINOLLE!

Saat 150% bonuksen jopa 300€ asti + 150 ilmaiskierrosta BerryBurstiin!

Kontasta on tullut uusia puolia esiin

Konta on pelannut uskomattomat turnauksen. Stephensin tapaan brittiläinen on hävinnyt vain yhden erän, ja tämä oli Lauren Davisia vastaan, kun yhdysvaltalainen tajusi erän verran käyttää etukenttää hyödykseen. Kontan kovin päänahka tässä turnauksessa on kuitenkin Donna Vekic, joka joutui taipumaan englantilaisen käsittelyssä suoraan kahdessa erässä.

Konta pelaa todella aggressiivista baseline-tennistä. Kovat pommit pakottavat vastustajan pysymään takarajan tuntumassa, ja lyönnit syvenevät joka ikinen kerta vain enemmän. Konta pääsee takarajalta todella hyvin dominoimaan palloralleja, mikä johtaakin siihen, että palautuspelaajana hän pääsee niskan päälle todella herkästi. Konta on myös tuonut uusia piirteitä pelaamiseensa mukaan, jotka näkyvätkin menestyksenä tällä hetkellä.

Brittiläinen on saanut ulottuvuutta ja varianssia pelaamiseen Dimitri Zavialoffin ottaessa valmentajan pestin vastaan. Kontan verkkopelaaminen on parantunut huimasti, ja hän alkaa pikkuhiljaa nousta aina herkemmin myös hakemaan ratkaisua verkolta. Konta on toistaiseksi helposti ohitettavissa, mikäli nainen löytää tiensä verkolle, mutta jos hän saa pommia ladattua etukentältä, niin on vastaanottaja kyllä todella pulassa.

Kontan heikkoudet piilevät tässä ottelussa kuitenkin siinä, että vastustaja on todella monipuolinen pelaaja. Naiset kohtasivat Rooman WTA-turnauksessa, ja tuolloin Konta oli parempi erin 2-1. Konta saa syötyä Stephensin syötön voiman pois, mutta Stephensin päästessä vauhtiin, jää brittiläinen ralleissa alakynteen. Mielenkiintoinen ottelu on kaiken kaikkiaan tulossa, ja tähän löytyy myös erinomaisia vetokohteita tuomaan lisäjännitystä.

Kerroinasettelu on hieman pielessä

Stephens on asetettu hiukan isommaksi ennakkosuosikiksi ottelussa. Toki jenkin tulisi olla ennakkosuosikki, mutta vain todella lievä sellainen. Konta on elämänsä kunnossa tällä hetkellä, ja hän osaa tehdä Stephensin pelityylin tehottomaksi, sillä hän pitäytyy omassa pelityylissään eikä lähde sooloilemaan. Stephen puolestaan oli jo edellisellä kerralla vaikeuksissa pelkästään Kontan syöttöjen kanssa, mutta takarajan tarkat pommit olivat se viimeinen tikki yhdysvaltalaiselle.

Ennakkoasetelmat ovat todella tasaiset, ja kolmas erä tullaan todennäköisesti näkemään. Lähden kuitenkin hakemaan isomman vedon pelioverin kautta, sillä linja on todella suotuisa, ja kaksi pidempää erää tuovat sen nätisti kotiin. Lisäksi on pakko tarttua Kontan ylikertoimeen, sillä Stephensin ollessa ennakkosuosikki vain parin prosentin turvin, ei tuota Kontan kerrointa voi jättää väliin.

Pelivalinnat | Panostus

Yli 21,5 peliä | 3,5/5 yksikköä

PINNACLE TARJOAA KERTOIMEN 1,862

Johanna Konta ml | 2,5/5 yksikköä

888Sport TARJOAA KERTOIMEN 2,33
Jaa