Seuraa meitä

Jalkapallo

Valioliiga: Brighton – Southampton | Pyhimysten synkkä vierassaldo saa jatkoa?

Mestarien liiga: PSG - Real Madrid

Onnistumisia laajemmalla rintamalla

Chris Hughtonin alaisuudessa Brighton onnistui viime kaudella vähäisellä budjetilla pitämään sarjapaikkansa toista kertaa peräjälkeen ja eteni FA Cupin välierävaiheeseen. Joukkue ei kuitenkaan voittanut huhti-toukokuussa yhtään ottelua ja valui kahden pisteen päähän putoamisviivasta. Hughtonin yksioikoinen pelitapa ei kehittynyt loppuvaiheessa riittävästi ja niinpä irlantilaisvalmentaja sai lähteä Lokkien peräsimestä.

Falmerin idyllisellä stadionilla puhaltavat nyt uudet tuulet, kun joukkuetta johtaa Swanseasta hankittu valmentajalupaus Graham Potter. Englantilainen luottaa sulavaan pallonhallintaan, ja siitä kertoo Swansean statistiikat viime kaudelta. Potterin Swansea hallitsi toiseksi eniten palloa Championshipissä ja jakoi syöttöjä selvästi parhaalla onnistumistakuulla.

Alkanut kausi on käynnistynyt Brightonilta voitolla Watfordista ja tasapelillä West Hamia vastaan. Tärkeämpi havainto on kuitenkin veteraanihyökkääjä Glenn Murrayn tiukan roolittamisen laantuneisuudessa. Joukkueen neljästä maalista on vastannut kolme eri pelaajaa, joihin lukeutuvat Potterin kesällä hankkimat vahvistukset Lenadro Trossard sekä Neal Maupay.

Joukkue on osoittanut alkaneella kaudella uhkaavaa hyökkäyspeliä ja Shane Duffyn sekä Lewis Dunkin johdolla puolustus on hyvässä iskussa.

Prässipelaamisella haetaan vastahyökkäyksiä

Southamptonin tilanne ei näytä yhtä valoisalta. Joukkue lähti suurin toivein alkaneeseen kauteen, kun he olivat parantaneet merkittävästi Ralph Hasenhüttlin alaisuudessa viime kauden toisella puoliskolla, mutta toistaiseksi heidän pelinsä ei ole käynnistynyt toivotulla tavalla.

Vierailijat hävisivät kauden avausottelunsa Burnleylle 3-0 ja seuraavaksi oli vuorossa ymmärrettävämpi 2-1 -tappio Liverpoolia vastaan. Joukkueen esitys Liverpoolia vastaan oli selvästi parempi, mutta kolmen maalin tappio Burnleylle synkisti jo ennestään heikkoa vieraspelitilastoa. Southampton on Hasenhüttlin alaisuudessa voittanut ainoastaan kolme vierasottelua 13:sta.

Southampton pelaa itävaltalaisvalmentajan johdolla aktiivista, ahnaaseen prässiin perustuvaa jalkapalloa, joka repii potentiaalisesta kokoonpanosta parhaan irti. Nathan Redmond ja James Ward-Prowse kuuluvat Pyhimysten tärkeimpiin hyökkäyspään pelaajiin, mutta Hasenhüttl luottaa myös nuorempiin. Tästä osoitus on 20-vuotiaan Yann Valeryn roolin kasvu sekä 23-vuotiaan Angus Gunnin nousu ykkösvahdiksi.

Pallottomana joukkue prässää ärhäkästi, mutta ei typerästi. Kun vastustajaan mennään kiinni, se tehdään yhdessä ja oikea-aikaisesti. Southampton antaa kollektiivisesti painetta korkealla, ja esimerkiksi topparit härnäävät ylhäältä vastustajan pelaajaa, joka on vastaanottamassa palloa. He haluavat voittaa pelivälineen itselleen kentän keskikolmanneksella luodakseen keskustaan ylivoimia, joilla rakentaa nopeita ja kontrolloituja hyökkäyksiä.

Pelivalinta | Panostus

Brighton dnb | 4/5 yksikköä

UNIBET TARJOAA KERTOIMEN 1,71
Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Jalkapallo