Seuraa meitä

Jalkapallo

Valioliiga: Liverpool – Arsenal | Kärkikamppailussa runsasmaalinen ilta?

Mestarien liiga: PSG - Real Madrid

Kautensa ainoina puhtaalla pelillä aloittaneet joukkueet Liverpool ja Arsenal kohtaavat Anfieldillä lauantain alkuillan huippukamppailussa.

Euroopan vaarallisin hyökkäyskolmikko vastustajan kiusana

Liverpool avasi kautensa 4-1 -voitolla sarjanousija Norwichista. Kovalla hyökkäyspelillä ja eritoten vahvemmalla pelaajamateriaalillaan vastustajansa tuhonnut Pool koki merkittävän menetyksen ottelun aikana, kun joukkueen ykkösvahti Alisson Becker loukkasi jalkansa. Brasilialaismaalivahti on toipumassa pelikuntoon, mutta on ulkona kokoonpanosta ainakin maajoukkuetauon päättymiseen saakka.

Alissonin maalipuiden välissä korvannut Adrián on kuitenkin noussut oivaksi torjujaksi, kun 32-vuotias espanjalainen pysäytti reilu viikko sitten Chelsean Super Cupin finaalissa ja Valioliigan viime kierroksella Southamptonin. Vaikka Adrián joutui Southamptoniakin vastaan kaivamaan pallon selkänsä takaa, joukkueen päävalmentaja Jürgen Klopp peräsi parannusta etenkin puolustukselta, jotka päästivät Southamptonin liikaakin kokeilemaan jalkansa Super Cupin jälkeen loukannutta maalivahtia.

Mukaan lukien Super Cupin finaalin, liverpoolilaiset ovat päästäneet neljä maalia kolmessa edellisessä ottelussaan ja olivat viime viikonloppuna Southamptonia vastaan jatkuvasti paineen alla. Puolustukseltaan joukkue ei näytä olevan viime kauden kaltaisella tasolla. Southampton onnistui kotistadionillaan luomaan peräti 1,89 maalin odottaman, mikä oli yllättäen vierailijoita enemmän.

Kloppin joukot ovat puolustaneet vastustajansa hyökkäyksiä yrittäen asettaa heidät paitsioasemaan. Arsenalin kaltaista laadukkaampaa vastusta vastaan kyseinen puolustustaktiikka tulee ongelmoittamaan Liverpoolin peliä.

Toisaalta Poolin hyökkäysvoima on näyttänyt tappavemmalta kuin koskaan. Joukkue on heiluttanut vastustajansa maaliverkkoa kahdeksan kertaa kolmessa ottelussa, ja heidän puolustukset murskaava hyökkäyskolmikko (Roberto Firmino, Sadio Mane, Mohamed Salah) on pussittanut niistä viisi. Tämä tulee olemaan pääuhka Arsenalille, joka ei ole kuuluisa heidän puolustusvakaudestaan.

Haavoittuva puolustus kovassa testissä

Vierasjoukkue Arsenal lähtee murtamaan Anfieldin kirousta hävittyään viimeisestä kuudesta vieraspelistään Liverpoolia vastaan neljä ja pelattuaan kahdesti tasan. Unay Emerin luotsaama joukkue voitti kauden avausottelussaan Newcastlessa maalilla ja kotiottelussa jäi Burnley odotetusti jalkoihin lukemin 2-1. Lontoolaisten tähtipelaajat Alexandre Lacazette ja Pierre-Emerick Aubameyang ovat vastanneet joukkueen kolmesta tehdystä maalista.

Arsenalin puolustus sen sijaan oli ongelmissa ottelussa Burnleya vastaan, kun Ashley Barnes ja Chris Wood pääsivät aiheuttamaan päänvaivaa Arsenalin kenttäpäädyssä. Barnes onnistui ottelussa maalinteossa. Puolustustehtävät eivät ainakaan helpotu, kun vastaan asettuu kenties Euroopan kovimman hyökkäyskolmikon omaava Liverpool, ja viime kauden tilastotkin muistuttavat, kuinka hauras Arsenalin puolustus oli.

Joukkue päästi 19 vierasottelussaan yhteensä 35 maalia, mikä oli Crystal Palacea, Leicesteria, Watfordia, Wolvesia, West Hamia, Evertonia, Newcastlea ja jopa Cardiffia synkempi saldo. Gunnersit ovat onnistuneet tilkitsemään maalinsa vieraissa ainoastaan kahdesti viime kauden alusta laskien, ja nyt vastassa on joukkue, joka on samalla ajanjaksolla laskettuna epäonnistunut kotonaan maalinteossa vain kertaalleen.

Arsenal on epäonnistunut maalinteossa kuitenkin vain kolmesti viimeisessä 20 vierasottelussaan, ja alkuillan ottelussa voidaan odottaakin molempien onnistuvan maalinteossa. Liverpoolin ja Arsenalin väliset kohtaamiset ovat itse asiassa olleet Valioliigan historian runsasmaalisimpia.

Liverpool lähtee otteluun ennakkosuosikin viittaa kantaen, mutta molempien joukkueiden maalionnistuneisuus toisiaan vastaan turvaa pelivalinnan asettamista maalimäärille.

Pelivalinnat | Panostus

Ottelussa tehdään yli 3,0 maalia | 3/5 yksikköä

COMEON! TARJOAA KERTOIMEN 1,65

Liverpool voittaa ja molemmat joukkueet tekevät maalin | 2/5 yksikköä

LEOVEGAS TARJOAA KERTOIMEN 2,55
Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Jalkapallo